ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Ο πρωθυπουργός προειδοποιεί τους πολίτες - «Μείνετε σε επαγρύπνηση...»

Βέλγιο: Ο πρωθυπουργός προειδοποιεί τους πολίτες - «Μείνετε σε επαγρύπνηση...»
AP Photo

Μετά το μακελειό στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός του Βελγίου ζήτησε από τους πολίτες επαγρύπνηση όσο το επίπεδο συναγερμού παραμένει στην κατηγορία 4.

Όσο το επίπεδο συναγερμού παραμένει στην υψηλότερη βαθμίδα (Κατηγορία 4) θα υπάρχει πολύ ισχυρή παρουσία αστυνομίας στις Βρυξέλλες, ενώ ζητείται από τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση τόνισε ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρόο μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο rtl.

O Αλεξάντερ Ντε Κρόο εξέφρασε τη λύπη του για το τρομοκρατικό χτύπημα που κόστισε τη ζωή σε δύο Σουηδούς και είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό ενός ακόμη ανθρώπου.

«Είχε αγώνα ποδοσφαίρου που φυσιολογικά είναι μία στιγμή χαράς, γιορτής», αλλά αντί γι'αυτό δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με «βάρβαρο τρόπο» επισήμανε ο Βέλγος πρωθυπουργός. Παράλληλα, έκανε λόγο για «μαύρη ώρα» για το Βέλγιο και τη Σουηδία. Ο Ντε Κρόο υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο 45χρονος Τυνήσιος έδρασε μόνος. «'Ηταν γνωστός στις αρχές για άλλα θέματα, αλλά όχι για εξτρεμισμό και γι'αυτό δεν ήταν στη λίστα των ριζοσπαστικοποιημένων» προσέθεσε.

Αύριο, Τετάρτη ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον θα βρεθεί στις Βρυξέλλες κατόπιν πρόσκλησης του Αλεξάντερ Ντε Κρόο για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης.