ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλός υπουργός Εσωτερικών: «Ύψιστο το επίπεδο επιφυλακής για τον τρομοκρατικό κίνδυνο»

Ιταλός υπουργός Εσωτερικών: «Ύψιστο το επίπεδο επιφυλακής για τον τρομοκρατικό κίνδυνο»

«Η τρομοκρατική απειλή παρουσιάζεται συχνά με ρευστό τρόπο, δεν είναι πάντα εύκολο να καθοριστεί με ακρίβεια», είπε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι σε παρέμβασή του στη βουλή της Ρώμης υπογράμμισε ότι το επίπεδο επιφυλακής σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα του είναι ύψιστο. «Η τρομοκρατική απειλή παρουσιάζεται συχνά με ρευστό τρόπο, δεν είναι πάντα εύκολο να καθοριστεί με ακρίβεια», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος παράλληλα στις τελευταίες εξελίξεις, ο Πιαντεντόζι πρόσθεσε: «ένα από τα στοιχεία που προκαλούν τις μεταναστευτικές ροές είναι οι ένοπλες συρράξεις. Αυτή τη στιγμή στις πύλες τις Ευρώπης είναι δυο: ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύρραξη. Και οι δυο χαρακτηρίζονται από αβεβαιότητα και μπορούν να έχουν επιπτώσεις στις δυναμικές των μεταναστευτικών ροών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, ότι η σύρραξη στη Μέση Ανατολή ενέχει και τον κίνδυνο να προκαλέσει εξτρεμιστικά, ισλαμιστικά φαινόμενα, όπως συνέβη πριν λίγες ημέρες στη Γαλλία, με τη δολοφονία ενός καθηγητή από φανατικό ισλαμιστή και χθες βράδυ στις Βρυξέλλες, με τη δολοφονία δυο Σουηδών πολιτών».