ΚΟΣΜΟΣ

Με οικογένειες ομήρων συναντήθηκε ο Μπάιντεν - «Θα γυρίσουμε κάθε πέτρα για να τους απελευθερώσουμε»

Με οικογένειες ομήρων συναντήθηκε ο Μπάιντεν - «Θα γυρίσουμε κάθε πέτρα για να τους απελευθερώσουμε»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Τζο Μπάιντεν σε νέες δηλώσεις του από το Τελ Αβίβ, δεσμεύτηκε να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ.

Με οικογενειες ομήρων και αγνοουμένων Ισραηλινών συναντήθηκε σήμερα ο Τζο Μπάιντεν, στο περιθώριο των επαφών του με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

«Θα γυρίσουμε κάθε πέτρα, θα ψάξουμε κάθε δρόμο για να επιτύχουμε την απελευθέρωσή τους, αυτό είναι το ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για τις Ηνωμένες Πολιτείες» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος στις οικογένειες των ομήρων, προσθέτοντας πως το Ισραήλ θα παραμείνει ένα προστατευμένο μέρος για τους Εβραίους και η κυβέρνησή του θα κάνει τα πάντα προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η Χαμάς διέπραξε φρικαλεότητες που θυμίζουν τις χειρότερες καταστροφές του ISIS, εξαπολύοντας καθαρό, ανόθευτο κακό στον κόσμο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς ήταν η πιο θανατηφόρα ημέρα για τους Εβραίους μετά το Ολοκαύτωμα.

"Όλος ο κόσμος έγινε μάρτυρας τότε. Δεν θα μείνουμε άπραγοι χωρίς να κάνουμε τίποτα", λέει ο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος λέει ότι η κορυφαία του προτεραιότητα παραμένει η απελευθέρωση και η ασφαλής επιστροφή των ομήρων και το έχει συζητήσει με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε επίσης σήμερα ότι έθεσε «δύσκολες ερωτήσεις» στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα στο Ισραήλ, όπου συζητήθηκαν επίσης οι ανάγκες σε ανθρωπιστικό επίπεδο, η βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας και οι πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα για τους αγνοούμενους Αμερικανούς πολίτες.

«Έθεσα δύσκολες ερωτήσεις, ως φίλος του Ισραήλ. Θα συνεχίσουμε να αποθαρρύνουμε τους παράγοντες που θέλουν να διευρύνουν αυτή τη σύγκρουση» ανέφερε ο Μπάιντεν σε μια ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Λίγο νωρίτερα, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για ποιον λόγο πιστεύει ότι το Ισραήλ δεν ευθύνεται για το πλήγμα στο νοσοκομείο της Γάζας, ο Μπάιντεν επικαλέστηκε τα στοιχεία που του έχει δείξει το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Νετανιάχου σε Μπάιντεν: «Ευχαριστούμε που στηρίζετε τις δυνάμεις του πολιτισμού»

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω που ήρθατε εδώ σήμερα και για την αδιαμφισβήτητη υποστήριξη που δώσατε στο Ισραήλ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η υποστήριξη που αντανακλά τη συντριπτική βούληση του αμερικανικού λαού.

Βλέπω την υποστήριξή σας καθημερινά και το βάθος και το εύρος της συνεργασίας που είχαμε από την αρχή, ένα επίπεδο συνεργασίας που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της μεγάλης συμμαχίας μεταξύ των δύο εθνών μας.

Βλέπουμε αυτή την υποστήριξη και τη σταθερή σας δέσμευση να παρέχετε στο Ισραήλ τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας. Βλέπουμε αυτή την υποστήριξη στο ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνετε στους εχθρούς μας να μην δοκιμάσουν την αποφασιστικότητά μας, και στις δύο αμερικανικές ομάδες μάχης αερομεταφορέων που στέλνετε στην περιοχή για να υποστηρίξουν αυτά τα λόγια, με δράση αλλά πάνω απ' όλα, κύριε Πρόεδρε, στον κόσμο βλέπει αυτή την υποστήριξη και την ηθική διαύγεια που επιδείξατε από τη στιγμή που το Ισραήλ δέχτηκε επίθεση.

Σωστά χαράξατε μια σαφή γραμμή μεταξύ των δυνάμεων του πολιτισμού και των δυνάμεων της βαρβαρότητας και περιέγραψες ποιες εντολές κάνουν ένα απόλυτο κακό.

Είναι ακριβώς αυτό.

Η Χαμάς δολοφονεί παιδιά μπροστά στα μάτια των γονιών τους και γονείς μπροστά στα παιδιά τους. Έκαψαν ζωντανούς ανθρώπους. Βίασαν και δολοφόνησαν γυναίκες. Αποκεφάλισαν στρατιώτες και έψαχναν για τις κρυφές κρυψώνες όπου οι γονείς έκρυβαν τα παιδιά τους. Φανταστείτε, κύριε Πρόεδρε, τον φόβο και τον πανικό αυτών των μικρών παιδιών τις τελευταίες τους στιγμές καθώς τα τέρατα ανακάλυψαν, ανακάλυψαν, τις κρυψώνες τους».