ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Σούνακ για τη Μέση Ανατολή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Σούνακ για τη Μέση Ανατολή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στη σημασία αποφυγής κλιμάκωσης και προστασίας αθώων αμάχων».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη είχε το βράδυ της Τετάρτης ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, ο κ. Σούνακ ευχαρίστησε τον Κύπριο Πρόεδρο για τη «ζωτική κυπριακή υποστήριξη» στον επαναπατρισμό Βρετανών υπηκόων από το Ισραήλ.

Συζητώντας την κατάσταση στη Γάζα και στο Ισραήλ οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν «στις απαίσιες τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς, στη σημασία αποφυγής κλιμάκωσης και προστασίας αθώων αμάχων».

Ο κ. Σούνακ ενημέρωσε τον συνομιλητή του για τις επικοινωνίες που είχε με άλλους περιφερειακούς ηγέτες και είπε πως ελπίζει ότι θα μπορέσει να βρεθεί μία διέξοδος που θα φέρει ειρήνη με διάρκεια για τους αθώους αμάχους και στις δύο πλευρές.

Οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Σούνακ συζήτησαν επίσης τη στενή διμερή σχέση Κύπρου-Βρετανίας, συμφωνώντας ότι πρόκειται για μία «ιδιαίτερη σχέση που έχει χτιστεί πάνω σε ιστορικούς δεσμούς και ανθεκτικές φιλίες».

Έκλεισαν δηλώνοντας ότι προσβλέπουν σε νέα επικοινωνία συντόμως.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ