ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: «Μπήκαμε στο καταφύγιο κι έχασα επικοινωνία» – Η έκκληση του Λιέλ για την 18χρονη αδελφή του

Ισραήλ: «Μπήκαμε στο καταφύγιο κι έχασα επικοινωνία» – Η έκκληση του Λιέλ για την 18χρονη αδελφή του

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Λίελ είναι αδερφός της 18χρονης Τθέλε. Και οι δυο τους ήταν στο Κιμπούτς Μπεερί την ώρα της επίθεσης κρύφτηκαν στα καταφύγια αλλά σε διαφορετικά σπίτια.

Ο ίδιος σώθηκε όμως η αδερφή του αγνοείται και ακόμα δε έχουν κανένα στοιχείο για το που βρίσκεται.

Η Τθέλε είναι 18 ετών και ασχολούνταν με την εκπαίδευση. Φρόντισε τα περισσότερα από τα παιδιά μικρής ηλικίας στο κιμπούτζ πολλά όμως από τα οποία έχασαν την ζωή τους κατά την επίθεση.

«Ήταν σαν κόλαση»

Ο Λίελ περιγράφει στο Mega τις εφιαλτικές στιγμές της επίθεση της Χαμάς: «Είχα πάει επίσκεψη στο κιμπούτζ. Μεγάλωσα στο κιμπούτζ Μπεερί και επισκεπτόμουν την οικογένειά μου. Την μητέρα μου, την γιαγιά μου και την αδερφή μου. Η αδερφή μου ήταν στο δωμάτιό της και εγώ ήμουν στο σπίτι της γιαγιάς μας και όταν σηκωθήκαμε στις 6:30 ακούγαμε μια βροχή από ρουκέτες που δεν είχαμε ακούσει ποτέ ξανά. Και μετά μας ανακοίνωσαν ότι είχαν μπει τρομοκράτες στο κιμπούτζ.

»Μπήκαμε στο καταφύγιο με λίγο νερό, και ξεκίνησαν 22 δύσκολες ώρες. Ήταν σαν κόλαση. Τους ακούγαμε να καίνε σπίτια, να πυροβολούν, να φωνάζουν και στις 11:30 το Σάββατο έχασα την επικοινωνία με την αδερφή μου. Μετά από 22 ώρες στις 4 το πρωί της Κυριακής διασωθήκαμε από μια ομάδα διασωστών. Πάθαμε σοκ καθώς περπατούσαμε προς την πύλη του κιμπούτζ. Η γιαγιά μου είχε ένα χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και εγώ χτυπήθηκα στον μηρό. Με γρατζούνισε μια σφαίρα».

Η έκκλησή του να βρεθεί η 18χρονη αδελφή του

Σχετικά με την αδελφή του μέσα από την κάμερα του Mega απευθύνει την έκκλησή του: «Η αδερφή μου δεν έχει βρεθεί ακόμα. Εντόπισαν το τηλέφωνό της στη Γάζα, μας είπαν. Έτσι είναι εκεί μεταξύ των ομήρων. Είναι 18 ετών, εργαζόταν στο κιμπούτζ στην εκπαίδευση. Ασχολούνταν με τις μικρές ηλικίες και θα ξεκινούσε να εργαστεί και με μεγαλύτερα παιδιά. Αγαπά τα παιδιά, είναι πάντα χαμογελαστή, της αρέσει να διασκεδάζει, να κάνει πάρτι και να χορεύει. Δύο από τους καλύτερούς μου φίλους δολοφονήθηκαν, όμως από την οικογένειά όχι».