ΚΟΣΜΟΣ

Epson International Pano Awards: Τα δέκα καλύτερα «καρέ» του διαγωνισμού πανοραμικής φωτογραφίας

Epson International Pano Awards: Τα δέκα καλύτερα «καρέ» του διαγωνισμού πανοραμικής φωτογραφίας

Τα βραβεία του διαγωνισμού πανοραμικής φωτογραφίας 2023 Epson International Pano Awards

Ο Ισπανός José D. Riquelme αναδείχθηκε συνολικός νικητής του διαγωνισμού 2023 Epson International Pano Awards λόγω μιας σειράς εντυπωσιακών πανοραμικών φωτογραφιών. Η φωτογραφία του με λεζάντα «The Bridge» ήρθε επίσης κορυφαία στην κατηγορία Open Nature/Landscape για τη ματιά της στο ισλανδικό τοπίο η οποία κόβει την ανάσα.

«Έπειτα από πάνω από 12 επισκέψεις στην Ισλανδία εξερευνώντας τους μαγευτικούς τόπους της, σε μια στάση για ξεκούραση αποφάσισα να αλλάξω οπτική γωνία και να απογειώσω το drone μου» αφηγήθηκε ο Riquelme. «Προς έκπληξή μου, αιχμαλώτισα αυτή την απίστευτη εικόνα. Από ψηλά, γραμμές σχηματίζουν μια γέφυρα που εκτείνεται από αριστερά προς δεξιά, ενώ στο έδαφος αφηρημένα σχήματα αναδύονται από το νερό του ποταμού που κυλάει προερχόμενο από τον παγετώνα».

Στον φετινό διαγωνισμό υποβλήθηκαν 4.414 φωτογραφίες από φωτογράφους από 102 χώρες. Τα βραβεία περιλάμβαναν χρηματικά ποσά καθώς και εξοπλισμό από τον χορηγό του διαγωνισμού, την EPSON Australia.

Η Merche Llobera, επίσης από την Ισπανία, αναδείχθηκε Amateur Photographer of the Year χάρη σε μια δυνατή συλλογή υποβρύχιας φωτογραφίας. Ειδικά βραβεία δόθηκαν σε όσους κατέκτησαν την πρώτη θέση σε από αέρος πανοραμική φωτογραφία ή πανοραμική φωτογραφία με smartphone. Επιπροσθέτως, ο επιμελητής της έκθεσης David Evans, έδωσε ειδικό βραβείο στον Πολωνό Krzysztof Browko για την απίστευτη φωτογραφία του μιας εκκλησίας στη Σλοβενία που ξεπετάγεται μέσα από την ομίχλη.

Δείτε στη Gallery τις 10 καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού 2023 Epson International Pano Awards:

Στον σύνδεσμο οι φωτογραφίες των νικητών του διαγωνισμού 2023 Epson International Pano Awards.