ΚΟΣΜΟΣ

Πεντάγωνο: Νέα έκθεση - Πάνω από 270 νέες αναφορές σε 8 μήνες για «θεάσεις UFO»

Πεντάγωνο: Νέα έκθεση - Πάνω από 270 νέες αναφορές σε 8 μήνες για «θεάσεις UFO»

Οι περισσότερες από τις θεάσεις UFO/UAP και τις παρατηρήσεις προέρχονταν από στρατιωτικό εναέριο χώρο,

Το Πεντάγωνο έχει ερευνήσει σχεδόν 300 θεάσεις UFO τον περασμένο χρόνο - μερικές από τις οποίες φοβάται ότι μπορεί στην πραγματικότητα να είναι δημιουργήματα ξένων κυβερνήσεων που προσπαθούν να κατασκοπεύσουν τις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές ανέφεραν στην έκθεση που κυκλοφόρησε την Τετάρτη ότι το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών έλαβε 274 επιβεβαιωμένες παρατηρήσεις από τις 31 Απριλίου 2022 έως τις 30 Απριλίου 2023.

Ο οργανισμός έχει επίσης εξετάσει 17 άλλες θεάσεις που σημειώθηκαν μεταξύ 2019 και 2022, καμία από τις οποίες δεν έχει συμπεριληφθεί σε προηγούμενες αναφορές.

Μερικά από αυτά τα ιπτάμενα αντικείμενα - που τώρα αναφέρονται ως «μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα» ή UAPs - εμφάνιζαν «σχετικά με τα χαρακτηριστικά απόδοσης», συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών υψηλής ταχύτητας και «ασυνήθιστων ελιγμών», σύμφωνα με την έκθεση που υποβλήθηκε στο Κογκρέσο.

«Ανησυχώ από την άποψη της εθνικής ασφάλειας», δήλωσε στο CNNi ο φυσικός Δρ. Σον Κίρκπατρικ, διευθυντής του Γραφείου Επίλυσης Ανωμαλιών του Υπουργείου Άμυνας, πριν από τη δημοσίευση της έκθεσης.

«Υπάρχουν ορισμένοι δείκτες που μπορεί να αποδοθούν σε ξένη δραστηριότητα και τους ερευνούμε πολύ προσεκτικά».

Εξέφρασε επίσης τους φόβους του ότι εχθρικά ξένα έθνη μπορεί να σχεδιάζουν κατασκοπευτικά drones ειδικά για να αποφύγουν τα αμερικανικά ραντάρ και άλλο υλικό ανίχνευσης».

Ωστόσο, σημειώνει ότι περίπου οι μισές από τις αναφορές περιείχαν αρκετά δεδομένα που θα μπορούσαν να αποδοθούν σε «κοσμικά πράγματα», όπως μπαλόνια ή διαστημικά σκουπίδια, και μόλις το 2% έως 4% είναι στην πραγματικότητα θεάσεις και απαιτούν περαιτέρω έρευνα.

Οι περισσότερες από τις θεάσεις και τις παρατηρήσεις προέρχονταν από σχεδόν περιορισμένο στρατιωτικό εναέριο χώρο, όπου τα ραντάρ και τα συστήματα ανίχνευσης ήταν πιθανό να τα συλλάβουν, σύμφωνα με την έκθεση.

Από τις θεάσεις που συλλέχθηκαν, περίπου το ένα τέταρτο των UAPs περιγράφηκε ως «στρογγυλού σχήματος», ενώ περίπου το 53% των θεάσεων δεν περιελάμβανε κανένα σχήμα.

Η πλειοψηφία των θεατών ανέφερε επίσης ότι τα αντικείμενα δεν είχαν ορατά φώτα, με μόλις το 21% να λέει ότι είδε συνοδευτικά φώτα στα υποτιθέμενα UFO.

Πάνω από το 40% πετούσαν ακριβώς κάτω από το ύψος του Έβερεστ, στα 29.000 πόδια.

«Για τα λίγα αντικείμενα που παρουσιάζουν χαρακτηριστικά ενδιαφέροντος, η AARO προσεγγίζει αυτές τις περιπτώσεις με αντικειμενικότητα και αναλυτική αυστηρότητα», αναφέρει η έκθεση.

Το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών του Υπουργείου Άμυνας σχεδιάζει τώρα να συνεργαστεί με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και τον Εθνικό Διευθυντή Πληροφοριών για Στρατιωτική Ενσωμάτωση για να βελτιώσει την ταχύτητα και την ποιότητα των αναφορών για υποθαλάσσια ή αεροσκάφη UAP, αναφέρει η έκθεση.

Θα δημιουργήσει επίσης δύο διαδικτυακές πύλες: μία για την υποβολή εκθέσεων από τους πολίτες και μία για ιστορικές παρατηρήσεις από νυν ή πρώην κρατικούς υπαλλήλους.

Οι ιστοσελίδες θα αντιστοιχίσουν αυτόματα, γνωστά αντικείμενα με δημόσιες αναφορές, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να απορρίψει πιο εύκολα αντικείμενα που είχαν εντοπιστεί στο παρελθόν, τα οποία ο Kirkpatrick είπε ότι θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύτιμα.