ΚΟΣΜΟΣ

Η στιγμή της απελευθέρωσης των δύο Αμερικανίδων ομήρων της Χαμάς (vid)

Η στιγμή της απελευθέρωσης των δύο Αμερικανίδων ομήρων της Χαμάς (vid)

Η πρώτη θετική είδηση από το ξέσπασμα του πολέμου, ήταν η απελευθέρωση των δύο ομήρων της Χαμάς.

Τη στιγμή της απελευθέρωσης της 18χρονης Νάταλι Ραανάν και της μητέρας της Τζούντιθ, η οποία έχει προβλήματα υγείας, μετά από ημέρες ομηρείας στα χέρια της Χαμάς κατέγραψε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση.

Στο βίντεο φαίνονται μητέρα και κόρη να κατεβαίνουν από αυτοκίνήτο της Χαμάς ενώ γύρω τους είναι ένοπλοι με αλεξίσφαιρα γιλέκα και στη συνέχεια να επιβιβάζονται σε ένα αυτοκίνητο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

Οι δύο Αμερικανίδες που αφέθηκαν ελεύθερες από τη Χαμάς –μία μητέρα και η έφηβη κόρη της που ζουν στην περιοχή του Σικάγο– επανενώθηκαν με την οικογένειά τους στο Ισραήλ χθες, σχεδόν δύο εβδομάδες αφού απήχθησαν μαζί με δεκάδες άλλους ανθρώπους από μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Η 59χρονη Τζούντιθ Τάι Ραάναν και η 17χρονη κόρη της, Νάταλι, παραδόθηκαν στις ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. Την απελευθέρωσή τους ανακοίνωσε ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ και την επιβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.