ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο του CNN αποτυπώνει τη φρίκη του πολέμου - Γυναίκες και παιδιά τα περισσότερα θύματα

Βίντεο του CNN αποτυπώνει τη φρίκη του πολέμου - Γυναίκες και παιδιά τα περισσότερα θύματα

Βίντεο που παρουσίασε το CNN αποτυπώνει τον αβάσταχτο πόνο των γονέων που θρηνούν τα παιδιά τους από βομβαρδισμούς καθώς και το σοκ που υφίστανται τα παιδιά που ξαφνικά βρίσκονται χωρίς τους γονείς τους εν μέσω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς 

Τα παιδιά είναι τα μεγαλύτερα θύματα του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με τις συγκρούσεις να μαίνονται για 15η μέρα μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Βίντεο που παρουσίασε το CNN αποτυπώνει τον αβάσταχτο πόνο των γονέων που θρηνούν τα παιδιά τους από βομβαρδισμούς καθώς και το σοκ που υφίστανται τα παιδιά που ξαφνικά βρίσκονται χωρίς τους γονείς τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του διεθνούς μέσου, τα παιδιά στη Γάζα έχουν μάθει να ζουν με τον φόβο, ενώ τα καταφύγια έχουν γίνει πλέον ένας αυτοσχέδιος παιδότοπος, ενώ «έξω» η φρίκη του πολέμου διαλύει τα πάντα.

Κάποια τραυματισμένα παιδιά που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία δεν γνωρίζουν ότι οι γονείς τους σκοτώθηκαν και έχουν μείνει με θείους και θείες να τα φροντίζουν.

Θεία τραυματισμένης μαθήτριας συγκλονίζει διερωτώμενη για ποιο λόγο χτυπήθηκε η ανιψιά της. «Πάει τρίτη δημοτικού, τι φταίει;».

Άλλος κάτοικος στο βίντεο αναφέρει πως υπάκουσαν στις εντολές των Ισραηλινών και μετακινήθηκαν νότια, όπως τους είχαν προειδοποιήσει, όμως βομβάρδισαν και εκείνη την περιοχή.

Όπως αναφέρει το CNN τα μεγαλύτερα θύματα του πολέμου είναι γυναίκες και παιδιά.