ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ: «Θα τους βγάλουμε όλους» - Ο διάλογος Μπάιντεν με Αμερικανίδες που απελευθερώθηκαν

Πόλεμος Ισραήλ: «Θα τους βγάλουμε όλους» - Ο διάλογος Μπάιντεν με Αμερικανίδες που απελευθερώθηκαν

Πόλεμος Ισραήλ: Στη δημοσιότητα ο διάλογος που είχε ο Τζο Μπάιντεν με τις Αμερικανίδες ομήρους που απελεύθερωσε η Χαμάς

Ένα βίντεο με τον διάλογο που είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τις δύο Αμερικανίδες ομήρους που απελευθέρωσε η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Υπενθυμίζεται ότι η Τζούντι και Νάταλι Ραανάν, μητέρα και κόρη, απελευθερώθηκαν από τα μέλη της Χαμάς το βράδυ της Παρασκευής και έπειτα από μεσολάβηση του Κατάρ.

Στο βίντεο ο πρόεδρος των ΗΠΑ ακούγεται αρχικά να λέει στην Τζούντι Ραανάν: «Χαίρομαι που είσαι πίσω, χαίρομαι που έχεις απελευθερωθεί». Ακολούθως ο Μπάιντεν χαιρετά την κόρη της, Νάταλι, η οποία λέει στον πρόεδρο των ΗΠΑ: «Θέλω να πω ευχαριστώ για τις υπηρεσίες προς το Ισραήλ».

«Αυτό γίνεται εδώ και πολύ καιρό. Είμαι ευχαριστημένος που καταφέραμε και σας βγάλαμε. Εργαζόμασταν πάνω σε αυτό εδώ και πολύ καιρό», απαντά ο Μπάιντεν ενώ προσθέτει:

«Θεού θέλοντος, θα τους απελευθερώσουμε όλους», και καταλήγει λέγοντας ότι «εύχομαι και οι δυο σας όχι μόνο να αισθάνεστε καλά, αλλά να είστε και καλά στην υγεία σας».

Αφού τον διαβεβαιώνουν ότι είναι καλά, ο πρόεδρος απαντά: «Να σας έχει ο Θεός καλά».

Ο Λευκός Οίκος σε προηγούμενη ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος μόλις ολοκλήρωσε μια συνομιλία με τις δύο Αμερικανίδες που αφέθηκαν ελεύθερες σήμερα και βρίσκονταν υπό την ομηρεία της Χαμάς κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του Ισραήλ. Ανέφερε ότι θα έχουν την πλήρη υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης καθώς ανακάμπτουν από αυτή τη φοβερή δοκιμασία».

Διαβάστε επίσης:

Χολέρα και μολυσματικές ασθένειες η επόμενη μεγάλη απειλή για τη Γάζα

Πόλεμος Ισραήλ: Η Χαμάς δεν συζητάει την τύχη ομήρων Ισραηλινών στρατιωτών

Ερντογάν: Τηλεφωνική επικοινωνία με Ζελένσκι - «Ανάγκη διασφάλισης της προστασίας των αμάχων»