ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στο Ντιτρόιτ για τη δολοφονία της επικεφαλής της εβραϊκής συναγωγής

Τρόμος στο Ντιτρόιτ για τη δολοφονία της επικεφαλής της εβραϊκής συναγωγής
AP

Οι αρχές του Ντιτρόιτ έχουν ζητήσει τη βοήθεια του FBI για τη διερεύνηση της δολοφονίας της 40χρονης 

Νεκρή έξω από το σπίτι της βρέθηκε η επικεφαλής εβραϊκής συναγωγής στο Ντιτρόιτ το Σάββατο 21 Οκτωβρίου.

Η τοπική αστυνομία σημειώνει οτι δεν πρέπει να γίνονται εικασίες για το κίνητρο της δολοφονίας της 40χρονης Σαμάνθα Γουόλ, η οποία εντοπίστηκε νεκρή με τραύματα από μαχαίρι.

Οι αρχές του Ντιτρόιτ έχουν ζητήσει τη βοήθεια του FBI για τη διερεύνηση της δολοφονίας της 40χρονης, η οποία προήδρευε της συναγωγής Isaac Agree Downtown, που εξυπηρετεί τη μητρόπολη του Ντιτρόιτ.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Τζέιμς Γουάιτ ζητάει υπομονή όσο η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, παρά τα «πολλά αναπάντητα ερωτήματα».

«Είναι σημαντικό να μην εξαχθούν συμπεράσματα έως ότου επανεξεταστούν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία», δήλωσε ο Γουάιτ, συμπληρώνοντας ότι αύριο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Η δολοφονία σημειώθηκε εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων στις εβραϊκές και μουσουλμανικές κοινότητες στις ΗΠΑ λόγω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που κόστισε χιλιάδες ζωές από την έναρξη των συγκρούσεων μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρήκαν την Γουόλ νεκρή «με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στο σώμα της», σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας. Ίχνη αίματος οδήγησαν τους αστυνομικούς στο σπίτι της 40χρονης εκεί όπου εικάζεται ότι σημειώθηκε το έγκλημα.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι το κίνητρο της δολοφονίας είναι «άγνωστο».

Σε επικοινωνία μέσω e-mail με το Γαλλικό Πρακτορείο, το γραφείο του FBI στο Ντιτρόιτ αναφέρει ότι «θα βοηθήσει το αστυνομικό τμήμα του Ντιτρόιτ, όπως του ζητηθεί».

Η Εβραϊκή Ομοσπνδία του Ντιτρόιτ σημειώνει ότι Εβραίοι αξιωματούχοι ασφαλείας έχουν έρθει σε επαφή με τις αρχές για την υπόθεση.

«Δεν έχουμε στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι ήταν μια στοχευμένη πράξη με κίνητρο τον αντισημιτισμό», λέει η ομοσπονδία. «Ανυπομονούμε να καταλάβουμε τις συνθήκες του θανάτου της Σαμάνθα».

Προσθέτει, δε, ότι «δεν υπάρχουν γνωστές απειλές αυτή τη στιγμή».