ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Εγκεφαλικά νεκρή» είναι η 16χρονη που ξυλοκοπήθηκε από την αστυνομία ηθών

Ιράν: «Εγκεφαλικά νεκρή» είναι η 16χρονη που ξυλοκοπήθηκε από την αστυνομία ηθών

Το νεαρό κορίτσι δέχτηκε άγρια επίθεση από την αστυνομία ηθών του Ιράν, στο μετρό της Τεχεράνης.

Η Αρμίτα Χεραβάντ, η έφηβη Ιρανή (16 ετών) που έπεσε σε κώμα μετά τον ξυλοδαρμό της από την αστυνομία ηθών της χώρας, την 5η Οκτωβρίου, επειδή δε φορούσε σωστά το χιτζάμπ (κάλυμμα κεφαλής) της, φέρεται να είναι «εγκεφαλικά νεκρή», σύμφωνα με ιρανικά Μέσα ενημέρωσης.

«Η ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας της Αρμίτα Χεραβάντ αφήνει να εννοηθεί ότι η ίδια είναι εγκεφαλικά νεκρή, παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού», όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό δίκτυο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Υπενθυμίζεται ότι την 5η Οκτωβρίου, το νεαρό κορίτσι δέχτηκε επίθεση από την αστυνομία, στο μετρό της Τεχεράνης. Η Αρμίτα Χεραβάντ κατέρρευσε μετά την επιβίβαση στο τρένο.

Αξιωματούχοι δημοσιοποίησαν πλάνα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, στα οποία φαίνεται η κοπέλα να ανασύρεται χωρίς τις αισθήσεις της, από το τρένο. Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Hengaw ισχυρίσθηκε ότι δέχθηκε «σκληρή σωματική επίθεση» από την αστυνομία ηθών.

«Δέχτηκε σωματική επίθεση από τις αρχές, στον σταθμό Shohada, διότι θεώρησαν ότι δε συμμορφωνόταν με τον κανονισμό για το χιτζάμπ. Ως αποτέλεσμα, τραυματίσθηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο» είχε υποστηρίξει η οργάνωση.

Σχετικές ειδήσεις