ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ: Σκοτώθηκε Ισραηλινοαμερικανός έφεδρος - Προειδοποίηση από Μπλίνκεν και Όστιν

Πόλεμος Ισραήλ: Σκοτώθηκε Ισραηλινοαμερικανός έφεδρος - Προειδοποίηση από Μπλίνκεν και Όστιν
AP

Ένας Ισραηλινοαμερικανός που υπηρετούσε ως έφεδρος του ισραηλινού στρατού σκοτώθηκε από πυραύλους της Χεζμπολάχ

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον διαβλέπει μία δυναμική κλιμάκωσης στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή, κυρίως εξαιτίας των ενεργειών του Ιράν και των οργανώσεων τις οποίες υποστηρίζει, στην ευρύτερη περιοχή.

Οι ΗΠΑ δεν επιζητούν την κλιμάκωση, δήλωσε ο Μπλίνκεν στη διάρκεια μιας συνέντευξης του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι περισσότεροι όμηροι θα απελευθερωθούν από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν «την κατάλληλη δράση» ως απάντηση σε οποιαδήποτε κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

«Εάν κάποια ομάδα ή οποιαδήποτε χώρα θέλει να διευρύνει αυτή τη σύγκρουση και να εκμεταλλευτεί αυτή την πολύ ατυχή κατάσταση που βλέπουμε, η συμβουλή μας είναι: μην το κάνετε», είπε στο ABC News, ώρες αφότου το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι αυξάνει τη στρατιωτική του παρουσία.στην περιοχή.

«Διατηρούμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και δεν θα διστάσουμε να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα», πρόσθεσε ο Όστιν.

Ένας Ισραηλινοαμερικανός που υπηρετούσε ως έφεδρος του ισραηλινού στρατού σκοτώθηκε από πυραύλους της Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα του βόρειου Ισραήλ με τον Λίβανο, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τον θάνατο ενός Αμερικανού πολίτη στο Ισραήλ στις 20 Οκτωβρίου. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια για την απώλειά τους», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.