ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτισαν το «ναι» του Ταγίπ Ερντογάν για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτισαν το «ναι» του Ταγίπ Ερντογάν για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
AP.

«Ανυπομονούμε να συζητηθεί το νομοσχέδιο από το τουρκικό κοινοβούλιο», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

Σήμερα (23/10), οι Ηνωμένες Πολιτείες καλωσόρισαν την απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να υποβάλλει στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση το νομοσχέδιο για την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, ανέφερε ότι «η Ουάσινγκτον ανυπομονεί να συζητηθεί αυτό το νομοσχέδιο από το τουρκικό κοινοβούλιο» και εξέφρασε την ελπίδα να εγκριθεί «το συντομότερο δυνατόν».

Νωρίτερα, ο Ταγίπ Ερντογάν υπέβαλε επισήμως νομοσχέδιο για την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, την οποία «μπλόκαρε» η Άγκυρα τους τελευταίους δεκαεπτά μήνες, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

«Το ενταξιακό πρωτόκολλο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ υπεγράφη την 23η Οκτωβρίου από τον Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εστάλη στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση», επισημάνθηκε.

«Ανυπομονούμε να γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας

Ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, χαιρέτισε την υποβολή νομοσχεδίου αναφορικά με την επικύρωση της αίτησης της σκανδιναβικής χώρας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση.

«Τώρα, απομένει στο κοινοβούλιο να ασχοληθεί με το ζήτημα. Ανυπομονούμε να γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ», έγραψε ο κ. Κρίστερσον στα κοινωνικά δίκτυα.

Σχετικές ειδήσεις