ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο για τις φήμες περί ασθένειας του Πούτιν: «Δεν χρησιμοποιεί σωσίες, είναι υγιής»

Κρεμλίνο για τις φήμες περί ασθένειας του Πούτιν: «Δεν χρησιμοποιεί σωσίες, είναι υγιής»
AP.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε ως «παράλογη φάρσα» τις φήμες ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας χρησιμοποιεί σωσίες.

Σήμερα (24/10), επανήλθε στο προσκήνιο η συζήτηση αναφορικά με ενδεχόμενη… μόνιμη παρουσία σωσιών του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, ύστερα από δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου, τα οποία έκαναν λόγο για ασθένεια του «ισχυρού άνδρα» της χώρας.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, απέρριψε τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι «η υγεία του, βρίσκεται σε καλή κατάσταση». «Τα σενάρια περί σωσιών του Προέδρου αποτελούν παράλογη φάρσα», προσέθεσε.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διατηρεί ένα εντατικό πρόγραμμα συναντήσεων και δημοσίων εμφανίσεων, πολλές από τις οποίες μεταδίδονται τηλεοπτικά. Το πρόσφατο πρόγραμμα του επικεφαλής του ρωσικού κράτους περιλάμβανε μία επίσκεψη στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα, με στάσεις σε δύο ρωσικές πόλεις, στον δρόμο της επιστροφής.

Το 2020, είχε διαψεύσει ότι χρησιμοποιεί σωσίες, αν και είχε γνωστοποιήσει ότι τού είχε προσφερθεί η ευκαιρία να χρησιμοποιήσει έναν στο παρελθόν, για λόγους ασφαλείας. Τον περασμένο Απρίλιο, ο Ντμίτρι Πεσκόφ είχε αναφέρει ότι η συζήτηση περί σωσιών ήταν «ακόμη ένα ψέμα».

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να αντέξει και νέες κυρώσεις από τη Δύση», αναφέρει το Κρεμλίνο

«Η Ρωσία βιώνει καθεστώς κυρώσεων για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, για δεκαετίες και έχει προσαρμοσθεί επαρκώς σε αυτό, άρα τέτοιοι χρονικοί ορίζοντες, πέντε – δέκα ετών, για παράδειγμα, δε μάς φοβίζουν», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

Σχετικές ειδήσεις