ΚΟΣΜΟΣ

Μάντσεστερ: 71χρονος ήθελε να βιάσει βρέφος 12 εβδομάδων - Συνελήφθη σε φουαγιέ ξενοδοχείου

O Mαρκ Γουάλεϊ
O Mαρκ Γουάλεϊ

Βρετανία: Ένας παιδόφιλος που είχε κανονίσει να ασελγήσει σε ένα μωρό 12 εβδομάδων σε ξενοδοχείο

Ο Mαρκ Γουάλεϊ συνελήφθη στο φουαγιέ ενός ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης του Μάντσεστερ όπου σχεδίαζε να διαπράξει ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Ο 71χρονος παραδέχτηκε ότι κανόνισε μια σεξουαλική κακοποίηση παιδιού, έφτιαχνε και διένειμε άσεμνες εικόνες παιδιών και κατείχε ακραίο πορνογραφικό υλικό στο δικαστήριο του Μάντσεστερ.

Εντοπίστηκε αφού οι ντετέκτιβ έλαβαν πληροφορία από την αστυνομία στη Νορβηγία. Καταδικάστηκε σε 80 μήνες. Οι ερευνητές της National Crime Agency (NCA) ανακάλυψαν ότι ο Γουάλεϊ είχε συζητήσει το σεξουαλικό του ενδιαφέρον για παιδιά κάτω των 12 ετών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Wickr. Είχε μοιραστεί απρεπείς εικόνες παιδιών με άλλους χρήστες και περιέγραφε την ακραία κακοποίηση την οποία ήθελε να κάνει.

Οι ντετέκτιβ είπαν ότι ο 71χρονος άνδρας από το Μάντσεστερ, είχε χρησιμοποιήσει τον ιστότοπο για να στείλει μήνυμα σε ένα άτομο που είπε ότι είχε πρόσβαση σε ένα μωρό και συζήτησε πώς θα ήθελε να κάνει την κακοποίηση όταν συναντηθούν.

«Επικίνδυνος δράστης»

Ο Γουάλεϊ συνελήφθη ως ύποπτος για αδικήματα κακοποίησης παιδιών προτού προλάβει να μπει στο ασανσέρ του ξενοδοχείου. Σε αυτό το σημείο, είπε στους αξιωματικούς ότι έκαναν λάθος.

Αφού αρχικά ομολόγησε την ενοχή του για τη δημιουργία και τη διανομή άσεμνων εικόνων παιδιών, αργότερα ομολόγησε την ενοχή του σε μια πρόσθετη κατηγορία για διευθέτηση σεξουαλικής παρενόχλησης παιδιών και κατοχή ακραίων πορνογραφικών εικόνων.

Είχε κανονίσει να κακομεταχειριστεί το παιδί ενώ υποβλήθηκε σε ξεχωριστή έρευνα κατά την οποία είχαν ανακτηθεί άσεμνες εικόνες παιδιών από τις συσκευές του το 2021. Ο διευθυντής επιχειρήσεων της NCA, Daniel Waywell, είπε ότι ήταν «ένας επικίνδυνος δράστης που είχε ξεκάθαρες προθέσεις να βιάσει ένα μικρό παιδί».

«Ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας με συναδέλφους εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό, μπορέσαμε να επέμβουμε και να τον συλλάβουμε και τώρα θα περάσει χρόνια πίσω από τα κάγκελα για τα εγκλήματά του», είπε.