ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρή επιδρομή των Ισραηλινών με drone στη Τζενίν - Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί

Αιματηρή επιδρομή των Ισραηλινών με drone στη Τζενίν - Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε επίθεση στη Τζενίν, της Δυτικής Όχθης.

Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια νυχτερινής εφόδου του ισραηλινού στρατού σε καταυλισμό προσφύγων στην Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, μεταδίδουν σήμερα παλαιστινιακά ΜΜΕ.

«Ισραηλινό αεροσκάφος εκτόξευσε τουλάχιστον δυο πυραύλους προς την κατεύθυνση ομάδας ανθρώπων κοντά στον καταυλισμό της Τζενίν, σκοτώνοντας τρεις και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους», μετέδωσε το παλαιστινιακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA, επικαλούμενο πηγές του στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοινωθέν του πως διεξήγαγε «αντιτρομοκρατικές δραστηριότητες» στην περιοχή, χωρίς να αναφερθεί σε θύματα.

Τόνισε πως απάντησε σε επίθεση «ένοπλων τρομοκρατών», οι οποίοι «άνοιξαν πυρ και εκσφενδόνισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς» εναντίον δυνάμεών του και σε αντίδραση χρησιμοποιήθηκε ένα από τα drones του εναντίον τους και διαπιστώθηκε πως υπήρξαν απευθείας «πλήγματα».

«Δεν τραυματίστηκαν» μέλη του, πρόσθεσε.

Πρόκειται για την τρίτη φορά που χρησιμοποιούνται αεροπορικά μέσα στη Δυτική Όχθη αφότου κηρύχθηκε πόλεμος εναντίον της Χαμάς και άρχισαν σφοδροί, ασταμάτητοι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την άνευ προηγουμένου επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) των Ηνωμένων Εθνών, τουλάχιστον 95 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη έκτοτε.

Στην άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς σε νότιους τομείς του Ισραήλ, την πιο πολύνεκρη από συστάσεως κράτους το 1948, σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, και απήχθησαν άλλοι πάνω από 200. Στον παλαιστινιακό θύλακα έχουν σκοτωθεί έκτοτε τουλάχιστον 5.791 άνθρωποι, επίσης στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ανάμεσά τους 2.360 παιδιά, κατά τη UNICEF.

Στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν, ο οποίος θεωρείται προπύργιο παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων, εξαπολύθηκε ισραηλινή ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση νωρίτερα φέτος.