ΚΟΣΜΟΣ

Wall Street Journal: Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει τη χερσαία επίθεση στη Γάζα

Wall Street Journal: Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει τη χερσαία επίθεση στη Γάζα
AP Photo

Τους λόγους για τους οποίους το Ισραήλ καθυστερεί τη χερσαία επίθεση στη Γάζα αποκαλύπτει σε άρθρο της η Wall Street Journal. Η αναμονή για αντιπυραυλικά συστήματα από τις ΗΠΑ και ανθρωπιστική βοήθεια.

Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους επικαλείται η Wall Street Journal, σε δημοσίευμα με το οποίο υποστηρίζει ότι το Ισραήλ έχει αποδεχθεί να καθυστερήσει τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, αποδεχόμενο έτσι την πρόταση που έκαναν οι ΗΠΑ. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το Τελ Αβίβ αποδέχθηκε το αίτημα των Αμερικανών έτσι ώστε να τους δώσει χρόνο να ενισχύσουν την περιοχή με περισσότερα αντιπυραυλικά συστήματα.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να ενισχύσουν συνολικά τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή, έτσι ώστε να μπορούν να προστατεύσουν τόσο το Ισραήλ όσο και τους Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται σε χώρες της περιοχής όπως το Ιράκ, η Συρία, το Κουβέιτ, η Ιορδανία, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Επιπλέον, οι ίδιοι αξιωματούχοι φέρονται να έχουν επισημάνει ότι το Ισραήλ λαμβάνει υπόψη του και την ανάγκη να υπάρξει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ενώ την ίδια ώρα επιχειρεί να κερδίσει χρόνο προκειμένου να καταφέρει να αποσπάσει κι άλλος ομήρους από τη Χαμάς.