ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: «Περιμένουμε περισσότερα από τη Χεζμπολάχ», αναφέρει ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς

Ισραήλ: «Περιμένουμε περισσότερα από τη Χεζμπολάχ», αναφέρει ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς
AP.

Μήνυμα ανώτερου στελέχους της Χαμάς, προς τους συμμάχους της οργάνωσης.

Σήμερα (26/10), ο Γκάζι Χαμάντ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, τόνισε ότι η στρατιωτική οργάνωση «περιμένει περισσότερα» από τη συμμετοχή της Χεζμπολάχ στον πόλεμο, μιλώντας στο AP.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «χρειαζόμαστε περισσότερα» από συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν.

«Τώρα, η Χεζμπολάχ εργάζεται ενάντια στην κατοχή», υπογράμμισε ο Γκάζι Χαμάντ, μιλώντας από το γραφείο της Χαμάς στη Βηρυτό. «Το εκτιμούμε αυτό, όμως, χρειαζόμαστε περισσότερα για να σταματήσουμε την επιθετικότητα στη Γάζα. Περιμένουμε περισσότερα», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

«Το Ισραήλ θα υποστεί ήττα άνευ προηγουμένου», υποστηρίζει ο υπαρχηγός της Χαμάς

Σήμερα (26/10), ο υπαρχηγός του πολιτικού γραφείου της Χαμάς στον Λίβανο, Σαλέχ αλ – Αρούρι, ισχυρίσθηκε ότι «η μάχη δεν έχει αρχίσει ακόμη» ανάμεσα στο Ισραήλ και τους μαχητές της στρατιωτικής οργάνωσης, ενώ, υπογράμμισε πως «οι εχθροί θα υποστούν μία ήττα άνευ προηγουμένου», μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Al – Manar, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο της Χεζμπολάχ.

Η ηγεσία της οργάνωσης από τον Λίβανο βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τη Χαμάς, ενώ, αποκάλυψε ότι την 7η Οκτωβρίου, ανήμερα της επίθεσης στο Ισραήλ, συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο οποίος τον υποδέχθηκε και την 25η Οκτωβρίου, μαζί με τον ηγέτη της Τζιχάντ, Ζιάντ αλ – Νακάλεχ.

«Η μάχη μας είναι και σύγκρουση της Χεζμπολάχ. Αν ο εχθρός (σ.σ. το Ισραήλ) εισβάλλει διά ξηράς, θα γνωρίσει μία ήττα άνευ προηγουμένου», προσέθεσε ο Σαλέχ αλ – Αρούρι, αναφερόμενος στην αναμενόμενη χερσαία εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας. Ακόμη, υποστήριξε ότι παρά τους βομβαρδισμούς από την ισραηλινή πλευρά, οι ένοπλοι της Χαμάς βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Ο Αλ – Αρούρι αναφέρθηκε και στους ομήρους της Χαμάς, σημειώνοντας ότι οι αλλοδαποί είναι «φιλοξενούμενοι». Όμως, οι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι θα γίνουν ανταλλαγή με κρατούμενους της Χαμάς στο Ισραήλ. Τέλος, κάλεσε τους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη «να κλιμακώσουν την αντίσταση με κάθε μέσο».

Σχετικές ειδήσεις