ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ: Τέσσερις γυναίκες απέκρουσαν επίθεση της Χαμάς σε στρατιωτική βάση

Πόλεμος Ισραήλ: Τέσσερις γυναίκες απέκρουσαν επίθεση της Χαμάς σε στρατιωτική βάση
AP

Μέλη της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου εξαπέλυσαν επίθεση προς τη συγκεκριμένη στρατιωτική βάση την οποία οι 4 γυναίκες απέκρουσαν

Σε τεντωμένο σχοινί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή με τις πολεμικές συγκρούσεις να συνεχίζονται μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για 21η ημέρα, καθώς οδεύουμε στην επόμενη φάση του πολέμου, με τον ισραηλινό στρατό να πραγματοποιεί περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε βίντεο ντοκουμέντο του MEGA, στο Ισραήλ, καταγράφονται τα άρματα μάχης σε μία από τις στρατιωτικές βάσεις του ισραηλινού στρατού στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Σε αυτή τη βάση στις 7 Οκτωβρίου περισσότεροι από 100 άνδρες της Χαμάς έφτασαν με αυτοκίνητα και εξαπέλυσαν επίθεση, ενώ οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να αμυνθούν με την παρουσία 4 γυναικών σε ένα από τα άρματα, να είναι καταλυτικής σημασίας, καθώς κατάφεραν να αποκρούσουν τη συγκεκριμένη επίθεση από την ομάδα των μαχητών της Χαμάς.

Η βάση είναι κοντά σε κιμπούτς όπου οι άνδρες της Χαμάς μπήκαν και κατέσφαξαν τους κατοίκους. Ο ισραηλινός στρατός έχει τον πλήρη έλεγχο της στρατιωτικής ζώνης όπου όλοι προετοιμάζονται για την επιχείρηση όταν δοθεί το «πράσινο φως».