ΚΟΣΜΟΣ

O IDF δηλώνει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των δημοσιογράφων στη Γάζα

gaza
Photo: AP

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο δήλωσαν ότι ανησυχούν πολύ για την ασφάλεια των δημοσιογράφων στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε στους διεθνείς ειδησεογραφικούς οργανισμούς Reuters και Agence France Presse ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των δημοσιογράφων τους που δραστηριοποιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει η Jerusalem Post

Πρόκειται περί απάντησης του IDF στο Reuters και στο Γαλλικό Πρακτορείο καθώς είχαν ζητήσει διαβεβαιώσεις ότι οι δημοσιογράφοι τους στη Γάζα δεν θα γίνουν στόχος ισραηλινών επιδρομών.

H απάντηση του IDF

«Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις στοχεύουν τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Χαμάς σε ολόκληρη τη Γάζα», ανέφερε η επιστολή του Ισραηλινού Στρατού, προσθέτοντας ότι η Χαμάς σκοπίμως διεξήγαγε στρατιωτικές επιχειρήσεις «κοντά σε δημοσιογράφους και πολίτες».

Ο Ισραηλινός Στρατός σημείωσε επίσης ότι τα υψηλής έντασης χτυπήματά του σε στόχους της Χαμάς θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιές στα γύρω κτίρια και ότι οι πύραυλοι της Χαμάς θα μπορούσαν επίσης να αστοχήσουν και να σκοτώσουν ανθρώπους μέσα στη Γάζα.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των εργαζομένων σας και σας προτρέπουμε έντονα να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους», καταλήγει η επιστολή του IDF.

Η Χαμάς δεν σχολίασε όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον ισχυρισμό του Ισραηλινού Στρατού ότι έκανε στρατιωτικές επιχειρήσεις κοντά στο σημείο όπου είναι γνωστό ότι εδρεύουν δημοσιογράφοι στη Γάζα.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει πόσοι άλλοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στη Γάζα είχαν λάβει την ίδια επιστολή από το IDF.

Το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο δήλωσαν ότι ανησυχούν πολύ για την ασφάλεια των δημοσιογράφων στη Γάζα.

«Η κατάσταση στο έδαφος είναι τρομερή και η απροθυμία του Ισραηλινού Στρατού να δώσει διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια του προσωπικού μας απειλεί την ικανότητά τους να μεταδίδουν τα νέα για αυτή τη σύγκρουση χωρίς φόβο ότι θα τραυματιστούν ή θα σκοτωθούν», ανέφερε το Reuters σε μια δήλωση απαντώντας στην επιστολή επιστολή του Ισραήλ.