ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός βρέθηκε ο καταζητούμενος για τη μαζική δολοφονία στο Μέιν

Νεκρός βρέθηκε ο καταζητούμενος για τη μαζική δολοφονία στο Μέιν

Ο Ρόμπερτ Καρντ που καταζητούνταν για την δολοφονία 18 ανθρώπων βρέθηκε νεκρός σε ένα  δάσος κοντά στην πόλη Lisbon

Ο έφεδρος του αμερικανικού στρατού που κατηγορήθηκε ότι σκότωσε 18 άτομα και τραυμάτισε άλλους 13 σε μια μικρή πόλη του Μέιν είναι νεκρός, δήλωσαν οι αρχές, σύμφωνα με το CNN.

Ο Ρόμπερτ Καρντ, 40 ετών, βρέθηκε νεκρός στο δάσος, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Προηγήθηκε ένα διήμερο ανθρωποκυνηγητό που οδήγησε τις αρχές να συστήσουν στους πολίτες να μη βγαίνουν από τα σπίτια του και το κλείσιμο σχολείων και επιχειρήσεων.

Ο καταζητούμενος πέθανε από «προφανή αυτοτραυματισμό στο κεφάλι», σύμφωνα με τις αναφορές.

Οι αρχές επιβολής του νόμου τον καταδίωξαν μετ επιτάσεως μετά την επίθεση της Τετάρτης σε μια αίθουσα μπόουλινγκ και ένα εστιατόριο – την πιο θανατηφόρα μαζική επίθεση στις ΗΠΑ από την περσινή σφαγή στο ένα σχολείο στο Uvalde του Τέξας.

Ο 40χρονος Ρόμπερτ Καρντ, θεωρείτο επικίνδυνος καθώς αξιωματούχοι της αστυνομίας μιλώντας στο CNN δήλωσαν πως ο Καρντ είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων και μέλος του εφεδρικού στρατού των ΗΠΑ.

Ψυχολογικά προβλήματα είχε ο δράστης

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές, ο 40χρονος μακελάρης είχε ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα, φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί σε κάποιους ότι «άκουγε φωνές».

Ακόμη, ο ίδιος είχε νοσηλευτεί πριν μερικούς μήνες σε ψυχιατρική κλινική για δύο εβδομάδες. Αξιωματούχοι είπαν επίσης ότι ο Καρντ είχε πρόσφατα απειλήσει ότι θα επιτεθεί σε μια βάση της Εθνικής Φρουράς στο Saco του Μέιν.