ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ - NYT: Η Χαμάς έχει εφόδια για άλλους τέσσερις μήνες στα υπόγεια τούνελ της Γάζας

Πόλεμος στο Ισραήλ - NYT: Η Χαμάς έχει εφόδια για άλλους τέσσερις μήνες στα υπόγεια τούνελ της Γάζας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Μπορεί να γίνονται συνεχώς εκκλήσεις από τη Γάζα για έλλειψη προμηθειών, ωστόσο σύμφωνα με τους New York Times, η Χαμάς έχει αποθηκεύσει πυρομαχικά, τρόφιμα και καύσιμα για άλλους 4 μήνες στα υπόγεια τούνελ.

Προμήθειες και εφόδια που μπορούν να διαρκέσουν για άλλους τέσσερις μήνες έχει αποθηκεύσει η Χαμάς στα τούνελ κάτω από την πολιορκημένη Γάζα , σύμφωνα με τους New York Times.

Το αμερικανικό μέσο επικαλείται Άραβες και δυτικούς αξιωματούχους οι οποίοι λένε πως είναι βάσιμοι οι ισχυρισμοί του Ισραήλ ότι η Χαμάς έχει αποθηκεύσει προμήθειες, μαζί με τρόφιμα και καύσιμα.

Η Χαμάς, σύμφωνα με τους NYT, εδώ και αρκετά χρόνια κατασκευάζει τις σήραγγες κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας, έχοντας συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα εφόδια για τον πόλεμο

Συγκεκριμένα, η Χαμάς διαθέτει εκατοντάδες χιλιάδες γαλόνια καυσίμων για οχήματα και πυραύλους, κρύπτες πυρομαχικών, εκρηκτικών και υλικών για την παραγωγή περισσότερων πυρομαχικών, καθώς και αποθέματα τροφίμων, νερού και φαρμάκων, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Μάλιστα, Λιβανέζος αξιωματούχος είπε ότι η Χαμάς, η οποία υπολογίζεται ότι αριθμεί μεταξύ 35.000 και 40.000 μαχητών, έχει αρκετά αποθέματα για να συνεχίσει να μάχεται για τρεις έως τέσσερις μήνες χωρίς ανεφοδιασμό, καταλήγουν οι New York Times.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα πως 7.703 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τουλάχιστον 3.500 παιδιά περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών που έχουν καταγραφεί από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Ο προηγούμενος απολογισμός, που ανακοινώθηκε χθες, Παρασκευή, έκανε λόγο για 7.326 νεκρούς.