ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ - Ηγέτης Χαμάς: Θα απελευθερώσουμε τους ομήρους με έναν όρο

Πόλεμος στο Ισραήλ - Ηγέτης Χαμάς: Θα απελευθερώσουμε τους ομήρους με έναν όρο

Ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, προσφέρθηκε να απελευθερώσει όλους τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων της ισλαμιστικής οργάνωσης στις ισραηλινές φυλακές

Στην πρώτη του δήλωση μετά το ξέσπασμα του πολέμου, ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, Γιαχία Σινουάρ, δήλωσε ότι η οργάνωση θα απελευθερώσει όλους τους ομήρους αν το Ισραήλ απελευθερώσει όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους από τις φυλακές.

«Είμαστε έτοιμοι να συνάψουμε άμεσα μια συμφωνία ανταλλαγής που θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων μας στις φυλακές με αντάλλαγμα την απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων» είπε χαρακτηριστικά.

«Ψυχολογικός πόλεμος» απαντά το Ισραήλ

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού απάντησε ότι η πρόταση του Σινουάρ είναι «απλώς ένας ψυχολογικός πόλεμος της Χαμάς».

Ήμασταν έτοιμοι να καταλήξουμε σε συμφωνία για τους ομήρους, αλλά το Ισραήλ «κωλυσιεργούσε». Η Χαμάς ήταν έτοιμη να καταλήξει σε συμφωνία με το Ισραήλ για τους ομήρους που κρατά, όμως το Ισραήλ «κωλυσιεργούσε», υποστήριξε σήμερα ένας εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Ο Άμπου Ουμπάιντα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανέφερε επίσης σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι η Χαμάς θα απελευθερώσει όλους τους ομήρους μόνο εάν το Ισραήλ αποφυλακίσει τους Παλαιστίνιους κρατουμένους.

«Το τίμημα που θα πληρώσουν για τον μεγάλο αριθμό των ομήρων του εχθρού που είναι στα χέρια μας είναι να αδειάσουν τις φυλακές από όλους τους (Παλαιστίνιους) κρατούμενους».

Αυτό ανέφερε σε αυτό το μήνυμα που μεταδόθηκε από την τηλεόραση της Χαμάς, το κανάλι Αλ Ακσά.

Η Χαμάς θα μπορούσε επίσης να ξεκινήσει συνομιλίες για μια «μερική» συμφωνία για τους ομήρους, πρόσθεσε.