ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός προχωρά μεθοδικά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας

Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός προχωρά μεθοδικά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε πως ο στόχος του IDF είναι η καταστροφή της Χαμάς

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός προχωρά μεθοδικά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, κατά την 24η ημέρα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Από το βράδυ της Παρασκευής, οι ισραηλινές χερσαίες επιχειρήσεις και τα αεροπορικά πλήγματα εντείνονται σταδιακά, με στόχο να «καταστρέψουν» τη Χαμάς και να «επιστρέψουν τους ομήρους στο σπίτι», περισσότερους από 230 ανθρώπους που κρατούνται από τις 7 Οκτωβρίου στο παλαιστινιακό έδαφος. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα μια δεκανέα.

Ο πόλεμος που απειλεί με ανάφλεξη όλη την περιοχή, μετρά ήδη χιλιάδες νεκρούς, ως επί το πλείστον άμαχους, και θέτει σε πολύ σκληρή δοκιμασία τα 2,4 εκατομμύρια των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας. Ο παλαιστινιακός θύλακας τελεί από τις 9 Οκτωβρίου υπό πλήρη αποκλεισμό, χωρίς νερό, τρόφιμα και ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι έπληξε τις τελευταίες 24 ώρες 600 στόχους, αποθήκες όπλων, θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων και κρησφύγετα της Χαμάς, την οποία οι ΗΠΑ και η ΕΕ θεωρούν «τρομοκρατική» οργάνωση.

Δήλωσε επίσης ότι σκότωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας "δεκάδες τρομοκράτες που είχαν οχυρωθεί μέσα σε κτίρια και σήραγγες και είχαν προσπαθήσει να τους επιτεθούν".

«Ο Τσαχάλ επέκτεινε τη χερσαία είσοδό του στη Λωρίδα της Γάζας, το κάνει με μετρημένα βήματα και πολύ ισχυρά, προχωρώντας μεθοδικά βήμα προς βήμα», δήλωσε ανοίγοντας τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η Χαμάς κάνει λόγο για «σφοδρές μάχες» στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, χωρίς να δίνει έναν απολογισμό.

Καθώς δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι στην περιοχή αυτή, ήταν αδύνατο για το Γαλλικό Πρακτορείο να καταρτίσει έναν απολογισμό από ανεξάρτητη πηγή.