ΚΟΣΜΟΣ

Στα δύο η Λωρίδα της Γάζας: «Σήμερα υπάρχει βόρεια και νότια», λέει ο Χαγκάρι

Στα δύο η Λωρίδα της Γάζας: «Σήμερα υπάρχει βόρεια και νότια», λέει ο Χαγκάρι

Κομμένη στα δύο είναι η Λωρίδα της Γάζας όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, προσθέτοντας ότι έχει περικυκλωθεί η πόλη.

Σημείωσε ότι τα στρατεύματα υπό την ηγεσία της μονάδας αναγνώρισης της Ταξιαρχίας Γκολάνι «έφτασαν στην ακτογραμμή και την κρατούν». «Σήμερα υπάρχει βόρεια Γάζα και νότια Γάζα», είπε χαρακτηριστικά ο Χαγκάρι. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει να επιτρέπει στους αμάχους να φεύγουν από τη βόρεια Γάζακαι να κατευθυνθούν νότια.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός του Επιτελείου του ισραηλινού στρατού Αντιστράτηγος Ερζί Χαλέβι τόνισε ότι ο στρατός είναι «έτοιμος ανά πάσα στιγμή να προχωρήσει στην επίθεση στο βορρά», καθώς τις τελευταίες εβδομάδες αμύνεται από καθημερινές επιθέσεις πυραύλων και ρουκετών της Χεζμπολάχ.

«Θέσαμε ως στόχο να βελτιώσουμε την κατάσταση ασφάλειας στα σύνορα, όχι μόνο στη Λωρίδα της Γάζας», είπε ο Χαλέβι κατά τη διάρκεια αξιολόγησης στην 210η Μεραρχία στο βόρειο Ισραήλ.

Νωρίτερα το Ισραήλ είχε δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί ιατρικές εγκαταστάσεις στη Λωρίδα της Γάζας για τους σκοπούς της παρουσίασε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων την ώρα που το διπλωματικό παρασκήνιο είναι έντονο λόγω και της παρουσίας του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην περιοχή. Παράλληλα γινόταν γνωστό δυνάμεις του Ισραηλινού στρατού ανακάλυψαν ολόκληρα οπλοστάσια μέσα σε σπίτια.