ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Tο Ισραήλ θα αναλάβει τη «γενική ευθύνη για την ασφάλεια» στη Λωρίδα της Γάζας

Νετανιάχου: Tο Ισραήλ θα αναλάβει τη «γενική ευθύνη για την ασφάλεια» στη Λωρίδα της Γάζας
AP Photo

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε πως το Ισραήλ θα αναλάβει τη «γενική ευθύνη για την ασφάλεια» στη Λωρίδα της Γάζας μετά τον πόλεμο με τη Χαμάς.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε τη Δευτέρα πως η χώρα του θα αναλάβει τη «συνολική ευθύνη για την ασφάλεια» στη Λωρίδα της Γάζας επ’ αόριστον αφού τερματιστεί ο πόλεμος που κήρυξε στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

«Το Ισραήλ θα έχει, για απροσδιόριστη διάρκεια, τη συνολική ευθύνη για την ασφάλεια» στον παλαιστινιακό θύλακα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

«Καθώς είδαμε τι γίνεται όταν δεν την έχουμε. Όταν δεν έχουμε την ευθύνη για την ασφάλεια, βλέπουμε την έκρηξη της τρομοκρατίας της Χαμάς σε κλίμακα που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου απέρριψε για ακόμη μια φορά την ιδέα να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας εάν προηγουμένως δεν απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατά το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός, γενική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς απελευθέρωση των ομήρων». «Σε ό,τι αφορά μικρές παύσεις –μια ώρα εδώ, μια ώρα εκεί–, τις κάνουμε ήδη», πρόσθεσε.