ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινός πρόεδρος: «Απορρίπτω όσα λέει η Αντζελίνα Τζολί. Δεν έχει πάει ποτέ στη Γάζα»

Η Αντζελίνα Τζολί
Η Αντζελίνα Τζολί
ΑΡ

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ, σε εφ'όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στον Πιρς Μόργκαν επέκρινε μεταξύ άλλων την Αντζελίνα Τζολί

Σε αποκλειστική συνέντευξη στον Πιρς Μόργκαν, ο Ισραηλινός πρόεδρος Iσαάκ Χερτσόγκ αφηγήθηκε τι είδε προσωπικά μετά τη φρίκη της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου, τις απειλές προς τους Εβραίους σε όλο τον κόσμο και την ανελέητη αντεπίθεση του Ισραήλ μετά τη «χειρότερη θηριωδία που υπέστη ως έθνος»

Επισης μίλησε προσωπικά για την Αντζελίνα Τζολί που κάλεσε πρόσφατα τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη Γάζα. Η γνωστή ηθοποιός, ειδική απεσταλμένη στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διαπράττει εγκλήματα πολέμου βομβαρδίζοντας σκόπιμα έναν παγιδευμένο πληθυσμό που δεν έχει από πού να διαφύγει. Η Γάζα σχολίασε σε πρόσφτη ανάρτησή της, «ήταν μια υπαίθρια φυλακή και γίνεται γρήγορα ομαδικός τάφος»

«Απορρίπτω εντελώς τους ισχυρισμούς της. Νομίζω ότι δεν έχει πάει ποτέ στη Γάζα…. να επισκεφθεί και να δει τα γεγονότα στο έδαφος. Στη Γάζα τώρα υπάρχει πόλεμος, αλλά δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση που να μην επιτρέπει στους ανθρώπους να επιβιώσουν. Η Aντζελίνα Τζολί δεν προσφέρει στον ισραηλινό λαό καμία δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, λέγοντας αυτά που λέει.

Και η Γάζα είναι μια φυλακή όχι λόγω του Ισραήλ. Το Ισραήλ αποσύρθηκε από τη Γάζα. Η Γάζα είναι μια ιρανική βάση γεμάτη τρομοκράτες. Ίσως το αποτέλεσμα αυτού του πολέμου να επιτρέψει στους ανθρώπους της Γάζας που αξίζουν μια αξιοπρεπή καλή ζωή να την απολαύσουν υπό ένα διαφορετικό καθεστώς που θα επιτρέψει την κίνηση προς την ειρήνη. Θα μου πείτε, φυσικά, δεν φταίνε οι πολίτες. Ωραία, αν δεν φταίνε οι άμαχοι, τότε παρακαλώ επιτρέψτε στο Ισραήλ να ξεριζώσει αυτούς τους τρομοκράτες»