ΚΟΣΜΟΣ

Διαψεύδει και η Παλαιστινιακή Πρεσβεία στην Αθήνα την απόπειρα δολοφονίας του Αμπάς

Διαψεύδει και η Παλαιστινιακή Πρεσβεία στην Αθήνα την απόπειρα δολοφονίας του Αμπάς

Νωρίτερα, αναφορές από τουρκικά ΜΜΕ που συνοδεύονταν και με βίντεο, σημείωναν ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση κατά του προέδρου της παλαιστινιακής αρχής

Διαψεύδει η παλαιστινιακή πλευρά τις δημοσιογραφικές αναφορές για απόπειρα δολοφονίας του Μαχμούντ Αμπάς.

Η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα ανακοίνωσε σχετικά:

Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα στα Ελληνικά ΜΜΕ περί ένοπλης επίθεσης στο προεδρικό κονβόι αυτοκινήτων στη Ραμάλα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα τα διαψεύδει κατηγορηματικά.

Τέτοιο συμβάν δεν συνέβη ποτέ.

Οι αναφορές για την απόπειρα δολοφονίας

Ισραηλινά ΜΜΕ, επικαλούμενα Παλαιστίνιους αξιωματούχους, αμφισβητούν το γεγονός της επίθεσης, αναφέροντας μεταξύ άλλων λόγων ότι μεταδόθηκε και αναπαράχθηκε κυρίως από τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν αρχικά την ευθύνη για την επίθεση φέρεται να έχει αναλάβει η οργάνωση «Παιδιά του Abu Jandel».

Σύμφωνα με το CNNTurk, από την επίθεση τραυματίστηκε ένα άτομο, ενώ δεν υπάρχουν ακόμα λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του Αμπάς.

Η Χαμάς όπως είναι γνωστό επιθυμεί τον αφανισμό του Μαχμούντ Αμπάς, καθώς αποτελεί τη μοναδική επιλογή για την επόμενη ημέρα στη Γάζα, όποτε και όπως ολοκληρωθεί η στρατιωτική επιχείρηση εντός της Λωρίδας.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η οργάνωση «Παιδιά του Abu Jandel» είχε θέσει τελεσίγραφο στον Αμπάς, με το οποίο του ζητούσε να λάβει θέση για όσα εξελίσσονται στη Λωρίδα της Γάζας και τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ.