ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια δέχθηκε πυρά στην πόλη της Γάζας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια δέχθηκε πυρά στην πόλη της Γάζας
AP Photo

Πόλεμος Ισραήλ: Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί από την επίθεση.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε ότι αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια δέχθηκε πυρά την στην πόλη της Γάζας, αλλά έφθασε τελικά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα όπου παρέδωσε ιατρικές προμήθειες. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί από την επίθεση.

Ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρούν στο κέντρο της πόλης της Γάζας, προπύργιο της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ, ο οποίος απέρριψε για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο προσωρινής παύσης πυρός προτού απελευθερωθούν οι περίπου 240 όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο διάγγελμά του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός, ούτε θα παραδοθούν καύσιμα στη Γάζα, μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι οι Ισραηλινοί όμηροι από τη Χαμάς. Επανέλαβε επίσης την έκκλησή του προς τους Παλαιστίνιους αμάχους να μετακινηθούν προς τα νότια για τη δική τους ασφάλεια. «Δεν θα σταματήσουμε», είπε.