ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ: Δεκάδες συλλήψεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη - Ορισμένοι ήταν «μέλη της Χαμάς»

Πόλεμος Ισραήλ: Δεκάδες συλλήψεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη - Ορισμένοι ήταν «μέλη της Χαμάς»

Από την αρχή του πολέμου έχουν συλληφθεί πάνω από 1.430 καταζητούμενοι Παλαιστίνιοι με τους 900 από αυτούς να ταυτοποιούνται ως μέλη της Χαμάς

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις και η Σιν Μπετ με κοινή δήλωση ανακοίνωσαν ότι ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε 37 Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη, οι 10 από τους οποίους ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της Χαμάς.

Στην πόλη Qalqilya της Δυτικής Όχθης οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν τρεις καταζητούμενους Παλαιστινίους και ανέκριναν αρκετούς ακόμα. Σε επιχείρηση στην πόλη Birzeit εντόπισαν και κατάσχεσαν εξοπλισμό της Χαμάς σε αποθήκες κοντά στο πανεπιστήμιο της πόλης, ο οποίος περιελάμβανε και εκθεσιακά όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς σε παρελάσεις και διαδηλώσεις.

Στο παλαιστινιακό χωριο Carlo στην Agabah κατασχέθηκαν υπόπολυβόλα και άλλα όπλα, ενώ αντίστοιχες επιχειρήσεις έγιναν και στις πόλεις Beit Fajjar, Ein Yabrud και Hebron.

Από την αρχή του πολέμου πάνω από 1.430 καταζητούμενοι Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί στη Δυτική Όχθη, με τους 900 εξ αυτών να ταυτοποιούνται ως μέλη της Χαμάς.