ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Γεννήθηκε μωρό σχεδόν 8 κιλά - Έσπασε ρεκόρ 13 ετών

Καναδάς: Γεννήθηκε μωρό σχεδόν 8 κιλά - Έσπασε ρεκόρ 13 ετών

Το νεογέννητο όταν γεννήθηκε ζύγιζε 8 κιλά σπάζοντας έτσι ρεκόρ 13 ετών στο μαιευτήριο του Οντάριο του Καναδά 

Ρεκόρ ετών έσπασε ένα νεογέννητο στον Καναδά, καθώς γεννήθηκε με βάρος σχεδόν διπλάσιο από τον μέσο όρο του βάρους νεογέννητων.

Πρόκειται για το πέμπτο παιδί ενός ζευγαριού, το οποίο γεννήθηκε με βάρος που πλησίαζε τα 8 κιλά και ύψος 55 εκατοστά, ενώ ήρθε στη ζωή μέσω καισαρικής τομής. Το μωράκι έσπασε ρεκόρ 13 ετών στο μαιευτήριο του Οντάριο όπου και γεννήθηκε.

14-pound-baby-01-ht-jt-231026_1698366809153_hpEmbed_4x3.jpeg
ABC News

Ο γυναικολόγος της μητέρας Dr. Asa Ahimbisibwe μίλησε στους δημοσιογράφους και είπε οτι ενώ περίμεναν πως ο Sunny θα γεννιόταν μεγαλόσωμος, δεν περίμεναν ότι θα ήταν τόσο πολύ. «Όταν τον βάλαμε στη ζυγαριά, βεβαιωθήκαμε», είπε ο γιατρός και πρόσθεσε ότι όταν είδαν πόσο ζύγιζε, γιατροί και μαίες ξέσπασαν σε κραυγές.

Η οικογένεια έχει ακόμα τέσσερα παιδιά, τρία αγόρια 6, 5 και 3 ετών και ένα κορίτσι 1 έτους, τα οποία επίσης γεννήθηκαν μεγαλόσωμα, ωστόσο όχι τόσο όσο ο μικρότερος αδελφός τους.

ABC News

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων το μέσο βάρος ενός νεογέννητου αγοριού είναι περίπου 3,5 κιλά, ενώ τα πιο μεγαλόσωμα μωρά δεν ξεπερνούν τα 4,5 κιλά.

Το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες σίγουρα διαφωνεί πάντως, καθώς το 1879 καταγράφηκε η γέννηση του πιο μεγαλόσωμου μωρού στην ιστορία, καθώς γεννήθηκε 11 κιλά, ωστόσο δυστυχώς πέθανε 11 ώρες αφότου ήρθε στη ζωή.