ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ συμφώνησε για τετράωρες καθημερινές παύσεις πυρός για την απομάκρυνση αμάχων

Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ συμφώνησε για τετράωρες καθημερινές παύσεις πυρός για την απομάκρυνση αμάχων
AP.

Η σημερινή ενημέρωση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η Ουάσινγκτον γνωστοποίησε ότι το Ισραήλ συμφώνησε να θέσει σε εφαρμογή τετράωρες καθημερινές ανθρωπιστικές παύσεις πυρός στη βόρεια Γάζα, προκειμένου να προχωρά με ασφάλεια η διαδικασία απομάκρυνσης αμάχων.

Το Ισραήλ συμφώνησε να εφαρμόζει «τετράωρες παύσεις σε περιοχές της βόρειας Γάζας κάθε μέρα», τόνισε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κίρμπι.

Η ανακοίνωση για αυτές τις παύσεις θα γίνεται τρεις ώρες πριν από την έναρξή τους, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο. Παράλληλα, ο κ. Κίρμπι ανέφερε ότι το Ισραήλ θα ανοίξει δύο ανθρωπιστικούς διαδρόμους από τη βόρεια προς τη νότια Γάζα. Ο ένας έχει ήδη ανοίξει και ο άλλος θα βρίσκεται σε παραλιακό δρόμο.

Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός στρατός ισχυρίσθηκε ότι «τακτικές, τοπικές παύσεις για ανθρωπιστική βοήθεια σε πολίτες» λαμβάνουν χώρα στη Γάζα. Σε ανάρτηση, αναφέρεται ότι «αυτές οι τακτικές παύσεις είναι περιορισμένες σε χρόνο και περιοχή».

Δεν γνωστοποιήθηκαν οι τοποθεσίες ή το χρονικό πλαίσιο, ωστόσο, προκύπτει ότι ο ισραηλινός στρατός επικοινωνεί με ανθρώπους στη Γάζα, χρησιμοποιώντας μηνύματα SMS και φυλλάδια σε συγκεκριμένες περιοχές, καθώς και τηλεφωνικές κλήσεις σε άτομα.

Σχετικές ειδήσεις