ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε σχολείο στην Εϊλάτ – Άγνωστη η προέλευσή του

Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε σχολείο στην Εϊλάτ – Άγνωστη η προέλευσή του

Τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο αεροσκάφος έπεσε την Πέμπτη σε σχολείο στην λουτρόπολη Εϊλάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα, στο νότιο Ισραήλ, χωρίς να υπάρξουν θύματα, γνωστοποίησε ο ισραηλινός στρατός.

«Ένα UAV έπληξε πολιτικό κτήριο στην πόλη Εϊλάτ», ανέφερε ο στρατός του Ισραήλ μέσω X. «Η ταυτότητα του UAV και οι περιστάσεις του συμβάντος τελούν υπό εξέταση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Τσαχάλ επιτόπου, το κτήριο ήταν σχολείο και μέσα σε αυτό βρισκόταν κόσμος τη στιγμή της έκρηξης. Προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών προσέφεραν ψυχολογική υποστήριξη σε επτά ανθρώπους σε κατάσταση σοκ.

Το drone έπεσε σε πρωτοβάθμιο σχολείο της Εϊλάτ, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Η παραθαλάσσια πόλη φιλοξενεί το τρέχον διάστημα δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που εκτοπίστηκαν από το βόρειο Ισραήλ, που γειτονεύει με τον Λίβανο, και από το νότιο Ισραήλ, την περιοχή που γειτονεύει με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζει να μαίνεται ο πόλεμος με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Η περιοχή του σχολείου αποκλείστηκε από δεκάδες αστυνομικούς και στρατιωτικούς.

Το βράδυ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως αναχαίτισε πύραυλο πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα με το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Arrow.

Κατόπιν, πρόσθεσε πως αναχαίτισε «ύποπτο» ιπτάμενο αντικείμενο στο νότιο Ισραήλ με συστοιχία Patriot, διευκρινίζοντας πως δεν εισήλθε στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

Από τη δική τους πλευρά, οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης ανακοίνωσαν πως πραγματοποίησαν την Πέμπτη «ομοβροντία βαλλιστικών πυραύλων εναντίον διαφόρων νευραλγικών στόχων» στην περιοχή της Εϊλάτ, με δελτίο Τύπου που υπέγραψε ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού βραχίονά τους Γιαχία Σάρι

«Η επιχείρηση πέτυχε τους στόχους τους, προκαλώντας ζημιές στους καθορισμένους στόχους, παρά τη σιωπή του εχθρού», πάντα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Χούτι.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το υεμενίτικο ένοπλο κίνημα που πρόσκειται στο Ιράν ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε επιθέσεις με drones εναντίον του Ισραήλ σε αντίποινα για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας. Η πιο πρόσφατη ανακοίνωσή του έγινε την 6η Νοεμβρίου. Εκείνη την ημέρα, ο ισραηλινός στρατός είχε αναφέρει πως εντόπισε «εχθρικό» ιπτάμενο αντικείμενο στα ανοικτά της Εϊλάτ.

«Οι δυνάμεις μας θα συνεχίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους σε υποστήριξη προς τον παλαιστινιακό λαό ωσότου σταματήσει η ισραηλινή επίθεση εναντίον των αδελφών μας στη Γάζα», πρόσθεσε ο Σάρι.

Την Πέμπτη εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκαρί δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η απειλή δεν προέρχεται μόνο από την Υεμένη. «Παρακολουθούμε απειλές στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων (απειλών) για την Εϊλάτ, από διάφορες τοποθεσίες», συμπλήρωσε.