ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Νέα συνεδρίαση του Κογκρέσου για τους «εξωγήινους» - «Είναι αληθινοί»

Μεξικό: Νέα συνεδρίαση του Κογκρέσου για τους «εξωγήινους» - «Είναι αληθινοί»
Reuters

Λείψανα τα οποία είναι πιθανό να ανήκουν σε εξωγήινους παρουσίασε δημοσιογράφος στο Κογκρέσο στο Μεξικό

Ερευνητές μίλησαν στο Κογκρέσο στο Μεξικό για περουβιανές μούμιες με τρία δάχτυλα, οι οποίες πρόσφατα παρουσιάστηκαν ως πιθανή απόδειξη ότι υπάρχουν και μη-ανθρώπινες μορφές ζωής, ενώ αρνήθηκαν να πιστοποιήσουν ότι τα λείψανα ήταν εξωγήινα.

Ο Μεξικανός δημοσιογράφος και υπέρμαχος των UFO, Jaime Maussan μίλησε ενώπιον του Κογκρέσου αρχικά στις 13 Σεπτεμβρίου, όταν παρουσίασε δύο δείγματα σε μία πρώτη, του είδους της, εκδήλωση. Ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι τα λείψανα πιθανά βρέθηκαν κοντά στον αρχαιολογικό χώρο Nazca Lines στο Περού και δεν συνδέονται με καμία μορφή ζωής στη Γη.

Reuters

Στην συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης ο δημοσιογράφος εστίασε στο να αποδείξει ότι τα λείψανα, τα οποία δεν εκτέθηκαν στην εκδήλωση, είναι αληθινά, επικαλούμενος γιατρούς, που είπαν ότι οι μούμιες ανήκουν σε οργανισμούς που έχουν ζήσει στο παρελθόν. Παρόλαυτα άφησε χώρο για ερωτήσεις σχετικά με την προέλευσή τους.

«Κανένας από τους επιστήμονες δεν είπε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αποδεικνύουν ότι πρόκειται για εξωγήινους, εγώ όμως το πάω πιο πέρα», είπε και ανέφερε ότι είναι πιθανό να αποτελούν απόδειξη για εξωγήινες μορφές ζωής.

Ανθρωπολόγος του πανεπιστημίου San Luis Gonzaga του Περού είπε ότι οι ερευνητές ανέλυσαν πέντε παρόμοια δείγματα μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών.

«Είναι αληθινοί» είπε ο καθηγητής στο πρακτορείο Reuters στο περιθώριο της εκδήλωσης. «Δεν έγινε καμία ανθρώπινη παρέμβαση στη φυσική και βιολογική δομή των ευρημάτων» πρόσθεσε, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει την προέλευσή τους.

Ο καθηγητής παρουσίασε μία επιστολή υπογεγραμμένη από 11 ερευνητές του πανεπιστημίου που υποστηρίζουν ότι οι μούμιες είναι αληθινές, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπονοούν ότι πρόκειται για εξωγήινους.

Reuters

Η πρώτη παρουσίαση του δημοσιογράφου τον Σεπτέμβριο δέχτηκε κριτική από πολλούς ειδικούς που ισχυρίστηκαν ότι πρόκειται για «ένα "κόλπο" το οποίο η επιστημονική κοινότητα έχει απομυθοποιήσει», δείχνοντας τις μελέτες σε παρόμοια ευρήματα που απέδειξαν ότι τα δείγματα τροποποιήθηκαν με χρήση οστών από ζώα και ανθρώπους. Ερωτώμενος για τις μελέτες ο καθηγητής είπε ότι εκείνα τα δείγματα ήταν πιθανά ψεύτικα. Τα πτώματα που εξέτασαν εκείνος και άλλοι ερευνητές ωστόσο ήταν αληθινά, είπε.

Ο βουλευτής Sergio Gutierrez από το κόμμα της κυβέρνησης πάντως μετά την συνεδρίαση ζήτησε μεταρρύθμιση του νόμου του Μεξικό, για να δημοσιοποιηθούν όλες οι πληροφορίες για τα UFO.