ΚΟΣΜΟΣ

Ιβάνα Τραμπ: Απούλητο παραμένει το σπίτι της στο Μανχάταν - Τα παιδιά της ζητούν 22,5 εκατ. δολάρια

Ιβάνα Τραμπ: Απούλητο παραμένει το σπίτι της στο Μανχάταν - Τα παιδιά της ζητούν 22,5 εκατ. δολάρια

Το συγκεκριμένο σπίτι αγοράστηκε από την Ιβάνα το 1992 όταν οριστικοποιήθηκε το διαζύγιό της από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ

Στα «αζήτητα» παραμένει το αρχοντικό της Ιβάνα Τραμπ (Ivana Trump) στο Upper East Side. Τα παιδιά της, Ιβάνκα, Έρικ και Ντόναλντ Τζούνιορ Τραμπ, έβαλαν προς πώληση την εξαώροφη κατοικία των 8.800 τετραγωνικών μέτρων τον περασμένο Νοέμβριο, τέσσερις μήνες μετά τον ξαφνικό θάνατό της και παρότι έχουν μειώσει την τιμή πώλησης κατά 4 εκατ. δολάρια, δεν το αγοράζει κανείς.

Τα παιδιά της Ιβάνα για το σπίτι της μητέρας τους ζητούν 22,5 εκατ. δολάρια, ωστόσο όπως επισημαίνουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δεν έκαναν καμία ανακαίνιση στο σπίτι, ούτε καν το άδειασαν από την επίπλωση και τα προσωπικά της αντικείμενα.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης το σπίτι είναι γεμάτο από χρυσά φωτιστικά, έπιπλα με λεοπάρ καλύμματα και φωτογραφίες της οικογένειας Τραμπ στους τοίχους. Κράτησαν ακόμη και ένα αντίγραφο του βιβλίου της, «Raising Trump», στο τραπεζάκι του σαλονιού, σύμφωνα με το CNBC, στο οποίο μίλησε ο μεσίτης που έχει αναλάβει την πώληση J. Roger Erickson.

Μάλιστα ο μεσίτης αποκάλυψε στο αμερικανικό δίκτυο ότι «το σπίτι είναι όπως θα ζούσε ο Λουδοβίκος 6ος αν είχε χρήματα».

Η Ιβάνα Μαρί Τραμπ, το γένος Ζελνίτσκοβα (αγγλικά: Ivana Marie Trump, 20 Φεβρουαρίου 1949 – 14 Ιουλίου 2022) ήταν Τσεχοαμερικανίδα επιχειρηματίας, προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης, σχεδιάστρια μόδας, συγγραφέας και μοντέλο.

Ζούσε στον Καναδά κατά τη δεκαετία του 1970 και έπειτα μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παντρεύτηκε τον Ντόναλντ Τραμπ το 1977. Διατηρούσε βασικές διευθυντικές θέσεις στον Οργανισμό Τραμπ ως αντιπρόεδρος του εσωτερικού σχεδιασμού, ως διευθύνουσα σύμβουλος και πρόεδρος του καζίνο Trump's Castle και ως διαχειρίστρια του Plaza Hotel.

Το διαζύγιο της Ιβάνας από τον Ντόναλντ Τραμπ, που ολοκληρώθηκε το 1992, ήταν αντικείμενο ευρείας κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης στην δεκαετία του 1990. Μετά το διαζύγιο ανέπτυξε δικές της γραμμές ειδών ένδυσης, κοσμημάτων μόδας και προϊόντων ομορφιάς. Η Ιβάνα έγραφε μια συμβουλευτική στήλη για την Globe με τίτλο "Ask Ivana" (από το 1995 έως το 2010) και έχει γράψει διάφορα βιβλία φαντασίας, αυτοβοήθειας και μια αυτοβιογραφία.

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς συνεπεία πτώσης στις 14 Ιουλίου 2022