ΚΟΣΜΟΣ

Η Perrier γιορτάζει 160 χρόνια με νέα φιάλη από τον Philippe Starck

Η Perrier γιορτάζει 160 χρόνια με νέα φιάλη από τον Philippe Starck

Η γαλλική εταιρεία ανθρακούχου νερού Perrier εορτάζει τα εκατοστά εξηκοστά γενέθλιά της, παρουσιάζοντας μια νέα εκδοχή της εμβληματικής πράσινης φιάλης από τον διάσημο σχεδιαστή Philippe Starck.

Η συνεργασία σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο στην ιστορία συνεργασιών της εταιρείας με καλλιτέχνες, στις οποίες περιλαμβάνονται μια φιάλη με μοτίβο ανθέων από τον Takashi Murakami και μια φιάλη με έργο του Andy Warhol. Η εκδοχή PERRIER + STARCK εμφανίστηκε στην παγκόσμια αγορά, σε περιορισμένα κομμάτια, στα μέσα του προηγουμένου μηνός.

Οι λεπτές οριζόντιες γραμμές που έχουν εγχαραχτεί στην γυάλινη επιφάνεια της φιάλης PERRIER + STARCK έχουν ως πηγή έμπνευσης το σχέδιο φακών του Fresnel και το πώς διαθλάται το φως, περνώντας μέσα από αυτούς.

Δείτε την gallery:

«Διατηρώντας αμετάβλητη την ουσία ενός εμβλήματος, είναι δυνατόν να παραμορφώσεις και να παίξεις με το σχήμα για να εφαρμόσεις σημερινές παραμέτρους σε μια διαχρονική φόρμα. Αυτό είναι που έκανα με την πρόσθεση αυτών των υψηλής τεχνικής χαρακιών, που δημιουργούν μια φυσιολογική ακαμψία», εξήγησε ο Philippe Starck. «Αλλά δεν έχει να κάνει μόνον με τεχνική, είναι επίσης και το να εξερευνάς το Άγνωστο. Στο πρότζεκτ μου, το Άγνωστο ενθυλακώνεται στην ιδέα ότι κάθε φυσαλίδα είναι ένας μεγεθυντικός φακός και στο ότι χρησιμοποιώντας τη δομή για να σχηματίσω έναν φακό Fresnel θα μπορούσα να δημιουργήσω μια οπτική έκπληξη, ιντριγκάροντας και φέρνοντας μια σπίθα φαντασίας», πρόσθεσε (https://www.instagram.com/p/CynWSmEsrnn/).

Αναφέρθηκε και στην προσωπική του εμπειρία με τις φιάλες Perrier, ενθυμούμενος ότι όταν ήταν παιδί φοβόταν ότι το μπουκάλι θα γλιστρούσε από τα χέρια του και το κρατούσε τόσο σφιχτά που πονούσε: «Γι' αυτόν τον λόγο διάλεξα αυτό το ραβδωτό μοτίβο. Το μπουκάλι είναι κολλημένο πάνω μου, εγώ είμαι κολλημένος πάνω στο μπουκάλι: ένα άλλο είδος παιχνιδιού. Και θα το δείτε, σε αυτή τη νέα φιάλη οι φυσαλίδες είναι τελείως εξώκοσμες», τόνισε.