ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Ισραηλινά τανκς έχουν περικυκλώσει τις πύλες του νοσοκομείου Αλ Σίφα

Γάζα: Ισραηλινά τανκς έχουν περικυκλώσει τις πύλες του νοσοκομείου Αλ Σίφα
AP

Γάζα: «Τα τανκς βρίσκονται μπροστά από το νοσοκομείο. Βρισκόμαστε υπό πλήρη αποκλεισμό», δήλωσε ο χειρουργός του νοσοκομείου Άχμεντ Ελ Μοχαλάλατι τηλεφωνικώς στο Reuters.

Οι Ισραηλινές δυνάμεις, βρίσκονται στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας έθεσε υπό τον έλεγχο της Χαμάς Γάζας Άσραφ Αλ Κίντρα, ο οποίος βρίσκεται μέσα στο νοσοκομείο αυτό, το Αλ Σίφα, δήλωσε ότι 32 ασθενείς έχουν πεθάνει τις τρεις τελευταίες μέρες, μεταξύ των οποίων τρία νεογέννητα, καθώς το νοσοκομείο δεν είχε ηλεκτροδότηση.

Περισσότεροι από 650 ασθενείς εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα σε αυτό, περιμένοντας απεγνωσμένα να απομακρυνθούν σε κάποιο άλλο νοσηλευτικό κέντρο.

Το Ισραήλ δηλώνει ότι το νοσοκομείο βρίσκεται πάνω από σήραγγες που στεγάζουν αρχηγείο των μαχητών της Χαμάς και ότι αυτοί ευθύνονται για την κατάσταση αυτή, καθώς χρησιμοποιούν ασθενείς ως ανθρώπινες ασπίδες. Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα το αρνείται.

«Τα τανκς βρίσκονται μπροστά από το νοσοκομείο. Βρισκόμαστε υπό πλήρη αποκλεισμό. Πρόκειται εντελώς για περιοχή αμάχων. Μόνον για εγκαταστάσεις νοσοκομείου, ασθενείς νοσοκομείου, γιατρούς και άλλους αμάχους που μένουν στο νοσοκομείο. Κάποιος πρέπει να το σταματήσει αυτό», δήλωσε ο χειρουργός του νοσοκομείου Άχμεντ Ελ Μοχαλάλατι τηλεφωνικώς στο Reuters.

«Βομβάρδισαν τις δεξαμενές νερού, βομβάρδισαν τα πηγάδια, βομβάρδισαν την αντλία οξυγόνου επίσης. Βομβάρδισαν τα πάντα στο νοσοκομείο. Έτσι μετά βίας επιβιώνουμε. Το λέμε σε όλους, το νοσοκομείο δεν είναι πλέον ασφαλές μέρος για την περίθαλψη ασθενών. Κάνουμε κακό στους ασθενείς κρατώντας τους εδώ», πρόσθεσε.