ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ: Ομαδικός τάφος στην «καρδιά» του πολιορκημένου νοσοκομείου Al-Shifa στη Γάζα

Πόλεμος Ισραήλ: Ομαδικός τάφος στην «καρδιά» του πολιορκημένου νοσοκομείου Al-Shifa στη Γάζα

Πόλεμος Ισραήλ: Σύγχυση με την κατάσταση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας - Δεν βρίσκεται υπό πολιορκία λέει το Ισραήλ, το διαψεύδουν γιατροί

Ένα ομαδικό τάφο έσκαψαν Παλαιστίνιοι εγκλωβισμένοι μέσα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, που τελεί υπό ισραηλινή πολιορκία, για να θάψουν ασθενείς που πέθαναν, ενώ η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για την τύχη 36 νεογνών.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το νοσοκομείο Al Shifa στην πόλη της Γάζας, το οποίο, υποστηρίζουν πως αποτελεί προπύργιο ενός υπόγειου αρχηγείου των μαχητών της Χαμάς.

Η Χαμάς, αρνείται ότι υπάρχουν μαχητές της και υποστηρίζει από την πλευρά της ότι 650 ασθενείς και 5.000 με 7.000 άλλοι εκτοπισμένοι πολίτες είναι παγιδευμένοι μέσα στο νοσοκομείο, υπό συνεχή πυρά από ελεύθερους σκοπευτές και drones. Λέει ότι 40 ασθενείς έχουν πεθάνει τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων τριών πρόωρων μωρών των οποίων οι θερμοκοιτίδες έκλεισαν όταν κόπηκε το ρεύμα.

Την ίδια ώρα, 36 μωρά έχουν απομείνει από το τμήμα νεογνών μετά τον θάνατο τριών. Χωρίς καύσιμα για γεννήτριες για την τροφοδοσία των θερμοκοιτίδων, τα μωρά διατηρούνταν ζεστά όσο το δυνατόν καλύτερα, παραταγμένα οκτώ σε ένα κρεβάτι.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι προσφέρει φορητές θερμοκοιτίδες με μπαταρίες, ώστε τα μωρά να μπορούν να μετακινηθούν. Παράλληλα αρνείται ότι το νοσοκομείο βρίσκεται υπό πολιορκία και λέει ότι οι δυνάμεις του επιτρέπουν διαδρομές για όσους θέλουν να φύγουν. Ωστόσο, γιατροί και αξιωματούχοι μέσα στο νοσοκομείο το διαψεύδουν, ισχυριζόμενοι ότι όσοι προσπαθούν να φύγουν δέχονται πυρά.