ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί με ένα νεκρό σε ψυχιατρικό νοσοκομείο - Νεκρός ο ύποπτος

usa

Μακελειό στις ΗΠΑ: Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ ο ύποπτος είναι νεκρός ανέφερε η Αστυνομία

'Ενας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον πολλών ανθρώπων σε ψυχιατρείο του Νιου Χαμσάιρ στην αίθουσα αναμονήςτραυματίζοντας θανάσιμα έναν άνθρωπο. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ υπάρχουν «πολλά θύματα» ενώ ο ύποπτος έχει εξουδετερωθεί.

Αστυνομικός που εκτελούσε υπηρεσία στο νοσοκομείο ανταπέδωσε τα πυρά και ο δράστης έπεσε νεκρός, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης.

Η επίθεση εκδηλώθηκε γύρω στις 15:30 (τοπική ώρα, 22:30 ώρα Ελλάδος). Παρότι ο ένοπλος εξουδετερώθηκε άμεσα, αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και ερευνούσαν επί ώρες το νοσοκομείο και τους γύρω χώρους προτού σημάνουν λήξη συναγερμού.

Στο θύμα του ενόπλου παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε άλλο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Το κίνητρο του δράστη της επίθεσης παραμένει αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής.



Σύμφωνα με το CBS το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του Νιου Χάμσαϊρ ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: "Γνωρίζουμε την κατάσταση που εκτυλίσσεται στο νοσοκομείο του Νιου Χάμσαϊρ. Η αστυνομία βρίσκεται επί τόπου και ανταποκρίνεται".



Λίγα λεπτά αργότερα, το υπουργείο ανέφερε ότι «η κατάσταση στο νοσοκομείο New Hampshire έχει περιοριστεί. Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ ο ύποπτος είναι νεκρός».