ΚΟΣΜΟΣ

Sam Altman: Η σοκαριστική απόλυση ενός σούπερ σταρ της τεχνητής νοημοσύνης [AI]

Sam Altman: Η σοκαριστική απόλυση ενός σούπερ σταρ της τεχνητής νοημοσύνης [AI]

Καθαιρέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες το «αστέρι« της βιομηχανίας τεχνητής νοημοσύνης

Σαν βόμβα έσκασε την Παρσκευή στη βαριά βιομηχανία της τεχνολογίας την Παρασκευή, ότι ο Sam Altman - ένας από τους λαμπρότερους αστέρες της ανερχόμενης βιομηχανίας τεχνητής νοημοσύνης, το πρόσωπο του AI- αποβλήθηκε από την εταιρεία που συνίδρυσε, αφού το διοικητικό συμβούλιο του OpenAI, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, του αφαίρεσε τον τίτλο του CEO και τη διεύθυνση του.

Οι διευθυντές της εταιρείας, αξίας περίπου 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, την αποτυχία του να είναι «σταθερά ειλικρινής στις επικοινωνίες του».

Η εταιρεία διαβεβαίωσε το προσωπικό ότι θα ήταν μια χαρά χωρίς αυτόν, αλλά ο σούπερ σταρ της Silicon Valley, αφήνει την εταιρεία με μια μεγάλη τρύπα για να καλύψει τις προσπάθειές της για συγκέντρωση χρημάτων

Ο συνιδρυτής του OpenAI, που προκάλεσε αίσθηση μόλις πριν από ένα χρόνο με την εισαγωγή του ChatGPT. Ο Altman παρουσιάστηκε ως ο μάγος πίσω από την κουρτίνα μιας τεχνολογίας που πολλοί λένε ότι θα μπορούσε να ανατρέψει ολόκληρες βιομηχανίες, ακόμη και την ίδια την ανθρωπότητα.

Ο συνιδρυτής του Γκρεγκ Μπρόκμαν, ο οποίος απολύθηκε από το διοικητικό συμβούλιο λίγα λεπτά μετά τον Άλτμαν, είπε ότι και οι δύο άνδρες ήταν σοκαρισμένοι από το πόσο ξαφνικά συνέβη.

Τα μεγάλα όπλα της Silicon Valley έχουν μέχρι στιγμής συσπειρωθεί πίσω από τον κ. Άλτμαν, συμπεριλαμβανομένου του πρώην CEO της Google, Έρικ Σμιτ, ο οποίος τον περιέγραψε ως «ήρωά μου».

Το αφεντικό της Microsoft, Satya Nadella, δήλωσε ότι είχε «εμπιστοσύνη» στην εταιρεία.

Ένας χαρακτήρας που ήταν αχαρακτήριστα ήσυχος μέχρι στιγμής είναι ο Έλον Μασκ. Αυτός και ο κ. Άλτμαν δημιούργησαν το OpenAI μαζί, μαζί με άλλους, αλλά λέγεται ότι διέκοψαν την απόφαση να το απομακρύνουν από το μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Υπάρχουν φήμες ότι αυτό ακριβώς το θέμα έχει διχάσει για άλλη μια φορά τις απόψεις εντός της εταιρείας τώρα.

Σε μια ανάρτηση στο X ο Elon Musk, είπε την Παρασκευή: «Μου άρεσε να δουλεύω με τόσο ταλαντούχους ανθρώπους. Θα έχω περισσότερα να πω για το τι θα ακολουθήσει αργότερα».

Εν τω μεταξύ, εναπόκειται στον επικεφαλής τεχνολογίας Mira Murati να αναλάβει ως προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος, ο οποίος ωστόσο στο παρελθόν εργαζόταν στην εταιρεία αυτοκινήτων Tesla του Μασκ.