ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ: Σοκάρει η μαρτυρία τραυματία - αξιωματικού του Ισραηλινού στρατού

Πόλεμος Ισραήλ: Σοκάρει η μαρτυρία τραυματία - αξιωματικού του Ισραηλινού στρατού
GLOMEX

Τραυματίας αξιωματικός του ισραηλινού στρατού περιγράφει τις μέρες και ώρες φρίκης του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας

Τραυματισμένος αξιωματικός του Ισραηλινού στρατού μίλησε στο Open για τις δραματικές ώρες του πολέμου και τον ενάμιση μήνα μάχης στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο αξιωματικός είναι σώος αλλά σοβαρά τραυματισμένος και ειδικεύεται στην παροχή πρώτων βοηθειών εν ώρα μάχης. Χτυπήθηκε την ώρα που προσπαθούσε να σώσει έναν συναδελφό του.

«Ακούγαμε τους τραυματισμένους συναδέλφους να ουρλιάζουν. Ως γιατρός μάχης ήταν η στιγμή που έπρεπε να προχωρήσω μπροστά για να δω την κατάστασή τους.Τότε δέχτηκα μια σφαίρα, έριξαν χειροβομβίδα και μετά δέχτηκα δεύτερη σφαίρα, ένιωσα φωτιά στην στολή μου και μετά πήγα να μπω στην πόρτα του διπλανού κτιρίου, δέχτηκα πάλι πυρά στο πόδι μου, στο γόνατό μου. Το πόδι μου έσπασε και είδα πολύ αίμα σαν βρύση», είπε χαρακτηριστικά.

«Κάποιες φορές βρήκαμε όπλα και βόμβες [...] Το πιο απαίσιο πράγματα που βρήκαμε στα σπίτια είναι το βιβλίο ο "Αγών" του Χίτλερ, πολλά βιβλία σε παιδικά δωμάτια. Επίσης, οδηγίες για το πώς να φτιάξεις βόμβες και καλάσνικοφ. Ήταν τρομερό» περιέγραψε στην κάμερα.

Στο τέλος δήλωσε: «Θέλω να πω στην χώρα μου και τους ανθρώπους μου ότι είμαστε δυνατοί».