ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ - Τζο Μπάιντεν: «Είμαστε κοντά σε συμφωνία για απελευθέρωση των ομήρων»

Πόλεμος στο Ισραήλ - Τζο Μπάιντεν: «Είμαστε κοντά σε συμφωνία για απελευθέρωση των ομήρων»

Για πρώτη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, δήλωσε πως βρισκόματε κοντά σε μια πιθάνη συμφωνία για απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς.

Αισιόδοξος για την απελευθέρωση των ομήρων που βρίσκονται υπό κράτηση από τη Χαμάς, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Όπως ανέφερε, βρισκόμαστε κοντα σε συμφωνία που θα εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα. «Το πιστεύω», ανέφερε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφους, για μια πιθανή συμφωνία.

Το Reuters μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα ότι διαμεσολαβητές του Κατάρ επιδίωκαν μια συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για την ανταλλαγή 50 ομήρων σε αντάλλαγμα για μια τριήμερη κατάπαυση του πυρός που θα βοηθούσε στην ενίσχυση των αποστολών έκτακτης βοήθειας σε πολίτες της Γάζας, επικαλούμενο έναν αξιωματούχο που ενημερώθηκε για τις συνομιλίες.

Υπενθυμίζεται ότι ερίπου 240 όμηροι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της εισβολής της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, η οποία ώθησε το Ισραήλ να απαντήσει με στρατιωτική επιχείρηση στο παλαιστινιακό έδαφος για να «αφανίσει» την ισλαμιστική οργάνωση.