ΚΟΣΜΟΣ

The Crown: Σε δημοπρασία αντικείμενα και έπιπλα από τα σκηνικά της δημοφιλούς σειράς

The Crown: Σε δημοπρασία αντικείμενα και έπιπλα από τα σκηνικά της δημοφιλούς σειράς

Στα αντικείμενα προς δημοπράτηση από τη σειρά περιλαμβάνεται και αντίγραφο του περιβόητου φορέματος «εκδίκησης» της Νταϊάνα 

Αντικείμενα, έπιπλα και ρούχα από τη σειρά The Crown πρόκειται να βγουν σε δημοπρασία στο Λονδίνο.

Στα αντικείμενα προς δημοπράτηση από τη δημοφιλή σειρά από τον οίκο Bonhams, που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο του 2024, συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων αντίγραφο του περίφημου φορέματος «εκδίκησης» της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Εκτός του φορέματος δημοπρατείται ακόμη το αντίγραφο της πρόσοψης και της εξώπορτας της κατοικίας του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, (Ντάουνινγκ Στριτ 10), με εκτιμώμενη τιμή 20.000-30.000 αγγλικών λιρών μαζί με το ομοίωμα της διάσημης πύλης από σφυρήλατο σίδερο του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, η τιμή πώλησης του οποίου αναμένεται να διαμορφωθεί σε 6.000 - 8.000 αγγλικές λίρες.

«Τα εμβληματικά κοστούμια, τα αντικείμενα και τα σκηνικά από το «The Crown» έχουν μελετηθεί εκτενώς και δημιουργούνται με πραγματικά εντυπωσιακή προσοχή στη λεπτομέρεια από τεχνίτες. Είναι μία απίστευτη ευκαιρία να αποκτήσετε αντικείμενα από τη σειρά-σημείο αναφοράς και επίσης ό,τι πιο κοντινό μπορεί κάποιος να αποκτήσει στο πραγματικό – είτε είναι η πρόσοψη της Ντάουνινγκ Στριτ 10 είτε το δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Νταϊάνα» ανέφερε ο Τσάρλι Τόμας, διευθυντής του ομίλου Bonhams στο Ηνωμένο Βασίλειο για πωλήσεις ακινήτων και ιδιωτικών και εμβληματικών συλλογών.

Η δημοπρασία είναι προγραμματισμένη για τις 7 Φεβρουαρίου 2024, στην έδρα του οίκου δημοπρασιών στο Λονδίνο, ενώ θα ξεκινήσει και η διαδικτυακή πώληση από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Έκθεση των αντικειμένων θα περιοδεύσει στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Παρίσι και το Λονδίνο πριν από τη δημοπρασία, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για τη δημιουργία προγράμματος υποτροφιών στην Εθνική Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Σχολή ήταν μέρος της ιστορίας του «The Crown» από την αρχή, με πολλούς από τους απόφοιτούς της να συνεισφέρουν στην παραγωγή της σειράς όλα αυτά τα χρόνια.