ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Γάζα: Νεκροί δύο δημοσιογράφοι από πυρά ισραηλινών δυνάμεων

Πόλεμος στη Γάζα: Νεκροί δύο δημοσιογράφοι από πυρά ισραηλινών δυνάμεων

Ακόμα δύο δημοσιογράφοι στη μαύρη λίστα των νεκρών ανταποκριτών που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο της Γάζας

Ακόμα δύο δημοσιογράφοι που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, όταν έπεσαν νεκροί εκτελώντας το καθήκον τους.

Οι δύο πολεμικοί ανταποκριτές εργάζονταν για λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό και σκοτώθηκαν σήμερα από Ισραηλινό πλήγμα κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, σύμφωνα με το κρατικό μέσο του Λιβάνου και το δίκτυο Al Mayadeen.

Όπως μεταδίδει το μέσο το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην πόλη Τιρ Χάρφα, που βρίσκεται ένα μίλι έξω από το Ισραήλ. Το λιβανέζικο συνεργείο στοχοποιήθηκε από τους Ισραηλινούς καθώς πρόκειται για μέσο που είναι υπέρ των Παλαιστινίων και της ιρανικής περιφερειακής στρατιωτικής συμμαχίας.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματ των δημοσιογράφων. Πρόκειται για τον Φαράχ Όμαρ, ανταποκριτή, και τον Ράμπι αλ Μεμάρι, εικονολήπτη.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι κατηγόρησε το Ισραήλ για την επίθεση ως μια προσπάθεια φίμωσης των μέσων ενημέρωσης.

Πάνω από 50 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την ημέρα που έγινε η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων. Οι περισσότεροι από αυτούς χάθηκαν στη Γάζα.