ΚΟΣΜΟΣ

HΠΑ: Ο Λευκός Οίκος «φοράει τα γιορτινά του» - Οι λαμπερές προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα

Η Τζιλ Μπάιντεν υποδέχεται το Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Η Τζιλ Μπάιντεν υποδέχεται το Χριστουγεννιάτικο δέντρο
ΑΡ

Πυρετώδεις προετοιμασίες στον Λευκό Οίκο εν όψει των Χριστουγέννων, με την πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν να οργανώνει τον φαντασμαγορικό στολισμό

Τιμώντας την εορταστική παράδοση όπως κάθε χρόνο, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν παρέλαβε το επίσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λευκού Οίκου για το 2023. Η 72χρονη κυρία Μπάιντεν, κάλεσε οικογένειες στρατιωτών να γιορτάσουν μαζί της, καθώς υποδέχθηκε τον κεντρικό διάκοσμο, μια μακροχρόνια παράδοση που εγκαινιάζει πολλές εβδομάδες εορτασμών στο Λευκό Οίκο.

Φορώντας ένα πράσινο φόρεμα με ασορτί παλτό και γόβες, πόζαρε με δεκάδες παιδιά και αφιέρωσε μια στιγμή για να θαυμάσει το μεγαλείο του δέντρου, αποκαλώντας το «υπέροχο». «Μερικά από τα παιδιά είπαν ότι δεν είχαν δει ποτέ τόσο μεγάλο δέντρο»

Τα αδέρφια Amber Scott και Alex Church, που κέρδισαν τον ετήσιο διαγωνισμό του National Christmas Tree Association, παρουσίασαν στην πρώτη κυρία το δέντρο: ένα έλατο Fraser περίπου 5 μέτρων που καλλιεργήθηκε στο Fleetwood της Βόρειας Καρολίνας και θα στέκεται για τις επόμενες εβδομάδες από το δάπεδο μέχρι την οροφή στο Μπλε Δωμάτιο.

Η ετήσια παρουσίαση του χριστουγεννιάτικου δέντρου συνεχίζεται εδώ και 58 χρόνια. Δεκαπέντε από αυτά τα χρόνια, το βραβευμένο δέντρο προέρχεται από τη Βόρεια Καρολίνα, η οποία έχει αναδείξει περισσότερους νικητές από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία, σύμφωνα με το The Carolina Journal.

Λίγο πριν από την άφιξη του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε χάρη σε δύο γαλοπούλες, τις Liberty και Bell, σε μια άλλη παράδοση του Λευκού Οίκου που συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες.

Ο Μπάιντεν αστειεύτηκε λέγοντας ότι το να επιλεγούν για την απονομή χάριτος είναι πιο δύσκολο από το «να βγάλει κανείς εισιτήριο για τις συναυλίες Renaissance (της Μπιογονσέ)». Είπε επίσης ότι η Liberty και η Bell «λατρεύουν τα μήλα, το χόκεϊ επί πάγου» και το Mall of America, προσθέτοντας: «Σίγουρα θα ήθελα να τις δω να παίζουν χόκεϊ επί πάγου»