ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η ένταση στο κατακόρυφο - Το Ιράν εκτόξευσε υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο

Ισραήλ: Η ένταση στο κατακόρυφο - Το Ιράν εκτόξευσε υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο

Επίδειξη πυγμής από το Ιράν με την πρώτη εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου 

Ενώ οι ΗΠΑ χτύπησαν ξανά φιλοϊρανικές θέσεις στο Ιράκ, σε αντίποινα για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις, το Ιράν φαίνεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Ρωσία, προκειμένου να αποσταλεί στρατιωτική βοήθεια στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, ο πρόεδρος του Ιράν, Ιμπραΐμ Ραϊσί και ο θρησκευτικός ηγέτης της χώρας, Αλί Χαμενεί προχώρησαν σε μία επίδειξη πυγμής, με την πρώτη επίδειξη υπερηχητικού πυραύλου, σε μία πρώτη κίνηση του Ιράν να αποστασιοποιηθεί από την απελευθέρωση των ομήρων και την κίνηση καλής θέλησης που δείχνει το Ισραήλ στον πόλεμο με τη Χαμάς.

Να σημειωθεί πως το Ιράν δεν έχει αντιδράσει ακόμη στη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν θα πραγματοποιήσει περιοδεία, προκειμένου να πείσει όλους τους εταίρους και συμμάχους να κόψουν κάθε διπλωματική σχέση με το Ισραήλ.

Την ίδια ώρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να έχει ζητήσει βλήματα μικρού βεληνεκούς για να χρησιμοποιήσει στον πόλεμο με την Ουκρανία, ενώ η ομάδα Βάγκνερ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο πρόκειται να ενισχύσει τη Χεζμπολάχ ή το Ιράν με συστήματα αεροάμυνας.