ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σε «απρόσεκτο οδηγό» αποδίδεται η φονική έκρηξη στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, σύμφωνα με πηγές

ΗΠΑ: Σε «απρόσεκτο οδηγό» αποδίδεται η φονική έκρηξη στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, σύμφωνα με πηγές

«Ένας απρόσεκτος οδηγός» προκάλεσε τη φονική έκρηξη στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, σύμφωνα με πηγές.

Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα (22/11) στις Ηνωμένες Πολιτείες, ύστερα από έκρηξη ενός οχήματος στη γέφυρα Ρέινμποου που συνδέει τις ΗΠΑ με τον Καναδά, από την οποία σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι, όπως μεταδίδουν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η έκρηξη που σημειώθηκε, πιθανότατα προκλήθηκε από έναν απρόσεκτο οδηγό, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, όπως ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν το θέμα στο Reuters.

Νωρίτερα, μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο FOX ότι το FBI ερευνά το τραγικό συμβάν ως απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης.

Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X ότι η πολιτειακή αστυνομία συνεργάζεται με την αντιτρομοκρατική μονάδα του FBI για να ελέγξουν «όλα τα σημεία εισόδου» στην Πολιτεία, ενώ, προσέθεσε ότι θα μεταβεί και η ίδια στο σημείο.

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Οντάριο ανέφερε ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου αυτής της καναδικής επαρχίας αξιολογούν την κατάσταση στη γέφυρα Ρέινμποου. Η τοπική αστυνομία πάντως ανέφερε στο AFP ότι προς το παρόν η ανάμιξή της στη διερεύνηση του συμβάντος είναι «ελάχιστη».

Σχετικές ειδήσεις