ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Δουβλίνο: Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Επίθεση στο Δουβλίνο: Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας
AP.

«Ποτέ δεν απέκλεισα κανένα πιθανό κίνητρο», τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας της Ιρλανδίας.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ιρλανδίας ανέφερε απόψε (23/11) ότι δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της τρομοκρατίας, όσον αφορά το κίνητρο της επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα σε πλατεία του Δουβλίνου και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματισθούν πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά.

«Ποτέ δεν απέκλεισα κανένα πιθανό κίνητρο για αυτήν την επίθεση. Όπως είπα εξαρχής, εξετάζονται όλες οι πιθανότητες», τόνισε ο Ντρου Χάρις. Λίγο νωρίτερα, ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός ενημέρωσε ότι η αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι το συμβάν δεν σχετιζόταν με τρομοκρατική ενέργεια.

«Δεν θα κάνω περαιτέρω εικασίες όσον αφορά το τρομοκρατικό κίνητρο. Μέχρι να είμαστε σίγουροι, για το κίνητρο του δράστη, θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα ενδεχόμενα», προσέθεσε ο αξιωματούχος.

Στο μεταξύ, επεισόδια «ξέσπασαν» αργά το βράδυ στο Δουβλίνο και ένα περιπολικό πυρπολήθηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP. Σε αυτήν τη συνοικία, όπου ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές που κρατούσαν ιρλανδικές σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα: «Οι ζωές των Ιρλανδών μετρούν».

Σχετικές ειδήσεις