ΚΟΣΜΟΣ

Νύχτα τρόμου στο Δουβλίνο - Άγρια επεισόδια μετά την επίθεση Αλγερινού με μαχαίρι σε σχολείο

Νύχτα τρόμου στο Δουβλίνο - Άγρια επεισόδια μετά την επίθεση Αλγερινού με μαχαίρι σε σχολείο
AP Photo

Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία μικρά παιδιά, νοσηλεύονται μετά από μια επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της πόλης του Δουβλίνου.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι στην πλατεία Πάρνελ της πρωτεύουσας.

Ένα κορίτσι έχει τραυματιστεί σοβαρά από την επίθεση και τα άλλα δύο παιδιά νοσηλεύονται με λιγότερο σοβαρά τραύματα, ανέφερε η αστυνομία. Μια ενήλικη γυναίκα νοσηλεύεται επίσης με σοβαρούς τραυματισμούς και ένας ενήλικος άνδρας έχει υποστεί λιγότερο σοβαρά τραύματα, πρόσθεσε η αστυνομία.

Η εφημερίδα Irish Times ανέφερε ότι ο βασικός ύποπτος της επίθεσης συνελήφθη και φέρει τραύματα που πιστεύεται να προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του. Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι ο άνδρας προσπάθησε να επιτεθεί σε νεαρά άτομα και ότι περαστικοί επενέβησαν.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί έρευνες αναφέροντας ότι δεν αναζητά κάποιο άλλο άτομο αυτή τη στιγμή.

Το κίνητρο της επίθεσης, που σημειώθηκε κοντά σε σχολείο, δεν έχει αποσαφηνιστεί, πρόσθεσε η Irish Times.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ιρλανδίας δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της τρομοκρατίας.

«Ποτέ δεν απέκλεισα κανένα πιθανό κίνητρο για αυτήν την επίθεση. Όπως είπα εξαρχής, εξετάζονται όλες οι πιθανότητες», δήλωσε ο Ντριου Χάρις. Πάντως λίγο νωρίτερα, ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός είπε σε δημοσιογράφους ότι η αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι το συμβάν δεν σχετιζόταν με τρομοκρατική ενέργεια.

«Δεν θα κάνω περαιτέρω εικασίες όσον αφορά το τρομοκρατικό κίνητρο. Μέχρι να σιγουρευτούμε για ποιο είναι το κίνητρο (του δράστη) θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα ενδεχόμενα», πρόσθεσε ο Χάρις.

Εκτεταμένα επεισόδια στο Δουβλίνο

Στο μεταξύ, επεισόδια ξέσπασαν αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Δουβλίνο.

Ένα περιπολικό της αστυνομίας πυρπολήθηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στη συγκεκριμένη συνοικία, όπου ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές που κρατούσαν ιρλανδικές σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα «Οι ζωές των Ιρλανδών μετρούν».